Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najmladší draftovaný Slovák na drafte CHL sa už teší na Kanadu, pôjde v šľapajách svojho vzoru

BRATISLAVA - Hovorilo sa o ňom ako o ašpirantovi na najvyššie priečky, prognózy sa napokon pretavili do reality. Alex Géci sa stal druhým najvyššie draftovaným a najmladším Slovákom na tohtoročnom drafte CHL, pričom pôsobenie v zámorí mu výrazne môže pomôcť pred budúcoročným výberom nováčikov do NHL.
Zdroj: 35751
Zdieľajte:

Na nedávnom drafte CHL si vás vybrali ako celkovú sedmičku? Prvé pocity?

Samozrejme, že som rád, že si ma vybrali tak vysoko, ale pre mňa to dôležité nebolo. Viac som sa sústredil na to, aby si ma vybrala dobrá organizácia, a tou Sarnia Sting určite je.

Predčasne skončenú uplynulú sezónu ste začali na Slovensku, neskôr ste sa presunuli do Fínska. Mohlo aj toto zavážiť na takej vysokej pozícii v drafte?

Domnievam sa, že čiastočne áno. Fínska liga je kvalitná a určite viac sledovaná, ako slovenská. Čo však mám vedomosť, tak hráčov draftovaných na najvyšších priečkach kluby sledujú dlhodobejšie.

Prečítajte si aj

Ako vyzerajú doterajšie kádre mužstiev Tipsport ligy?

Práva na vás tak získal tím z OHL. Vyhovuje vám to alebo túžili ste po inej z líg v rámci CHL?

Áno, vyhovuje mi to. Myslím si, že táto liga sa môjmu štýlu hry podobá najviac, a tak by mi aj mala skvele vyhovovať. Mal som síce ponuky aj z WHL a QMJHL, s agentom sme sa však zhodli, že OHL bude pre mňa najlepšou voľbou.

Sarnia je klubom, odkiaľ sa do NHL postupne presadil aj Steven Stamkos. Zisťovali ste si už niečo o tejto organizácii?

Mal som určité informácie, že prejavili o mňa záujem. Z klubu sa do NHL presadilo veľa dobrých hráčov, pričom práve Stamkos je jeden z mojich vzorov.

Prebehli už aj rokovania s vedením Sarnie?

Áno, takmer hneď po tom, ako zaznelo moje meno, mi volal generálny manažér. Najprv sme mali krátky rozhovor, v ktorom ma predstavil trénerom a oficiálne privítal v klube. Neskôr mi poslali email s podrobnejšími informáciami. Momentálne sa pripravuje môj príchod do Sarnie.

Takže v nasledujúcom ročníku už budete pôsobiť v Kanade?

Áno, už som rozhodnutý, že budem pôsobiť v Sarnii.

Ste vo Fínsku už niekoľko mesiacov, v čom ste za ten čas stihli spozorovať najväčšie rozdiely medzi Slovenskom a Fínskom?

Rozdiel je takmer vo všetkom. Najväčší je však podľa mňa v korčuľovaní, rýchlosti a v oveľa väčšej konkurencii.

Vo fínskej lige do 18 rokov ste si držali viac ako bod na zápas. Z toho by mohla byť azda aj pozvánka do tímu do 20 rokov. Neuvažuje sa nad niečím takýmto?

Pôvodne som mal hneď hrať v lige do 20 rokov, avšak v čase, keď som prišiel, juniorka Lukka už stratila šancu na postup do playoff. Preto sme spolu so všetkými hráčmi, ktorí pôsobili v U20 a mohli hrať za U18, dohrali sezónu v mladšom tíme. Hoci sme skončili na postupovej pozícii do vyraďovacích bojov, všetko, žiaľ, zmaril koronavírus.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články