Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ktorí Slováci by mohli (prekvapivo) dostať šancu v play-off NHL 2019/20?

NEW YORK - NHL sa má opätovne spustiť 1. augusta, kedy sa do hry zapojí 24 tímov. Šancu by mohli dostať aj Slováci, ktorí toho v základnej časti veľa nenahrali a nie sú pevnou súčasťou tímov, ale skôr fariem. Zámorské médiá hovoria hlavne o triu - Féherváry, Ružička a Cehlárik.
Zdroj: 33970
Zdieľajte:

Martin Fehérváry

Washington sa pred prerušením NHL trápil v defenzíve. Tréningový kemp preto pre Capitals podľa The Athletic nemohol prísť v lepší čas. Očakáva sa, že väčšiu zodpovednosť dostane český bek Michal Kempný, jeho krajan Gudas by sa mal pobiť o šancu vrátiť sa do zostavy a s tímom si bude môcť sadnúť Brenden Dillon, ktorý po príchode zo San José Sharks odohral iba desať zápas, nebodoval.

Navyše, na súpisku by mohol Washington zapísať aj slovenského obrancu Martina Fehérváryho. Tiež o tom informuje The Athletic. Náš bek v ročníku 2019/20 odohral v NHL šesť zápasov, získal jeden bod za asistenciu. Na farme v Hershey Bears pridal 56 štartov (4+10).

Prečítajte si aj

Kašlík sa o draftovaní dozvedel od kustóda, Švédsko vymení za prostredie Slovákom dobre známe

Adam Ružička

Spoľahlivý zdroj The Athletic informuje, že Calgary Flames pred reštartom súťaže spraví kemp, kde bude o miesto v zostave bojovať viacero hráčov aj z farmárskeho mužstva. To znamená, že šancu môže dostať hráč, ktorý nemá s NHL ešte skúsenosti.

Vedenie klubu sa domnieva, že forma hráčov, ktorí boli doposiaľ súčasťou tímu v NHL po tak dlhej pauze nemusí byť najlepšia a zároveň, že vyskočiť môžu mená z farmárskeho Stocktonu Heat. To je aj veľká šanca pre Adama Ružičku.

Podľa spomínaného zdroja je navyše Calgary Flames presvedčené o kvalitách 21-ročného Slováka až natoľko, že ak sa nestane nič neočakávané, tak v predkole play-off proti Winnipegu Jets dostane šancu. Rodák z Bratislavy počas ročníka 2019/20 odohral v AHL 54 zápasov a získal 27 bodov (10+17).

Prečítajte si aj

Valášek: Chceme sa stretnúť s hlavným hygienikom, pre prípad zhoršenia situácie máme krízové riešenia

Peter Cehlárik

Napriek tomu, že slovenský útočník by mal v sezóne 2020/21 pôsobiť v Európe, tak Boston Bruins by ho mohol využiť v play-off. "Medvede" rovnako ako každý tím, musí spraviť zoznam hráčov, ktorých bude môcť použiť a prvé mužstvo by mali doplniť hráči z AHL. Do skupiny asi desiatich mien sa dostal aj Cehlárik, avšak podľa zámorských médií sa nachádza skôr na konci zoznamu. Medzi útočníkmi sú pred ním Studnicka, Carey, Gaunce, Frederic či Steen.

24-ročný Cehlárik v ročníku 2019/20 nastúpil za Boston na tri zápasy, získal jeden bod za asistenciu. Celkovo má na konte v profilige štyridsať duelov (5+6).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články