Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci vzdorovali, Kanade podľahli až príliš kruto

Po zisku cenného bodu proti ťažkému súperovi z Česka nastúpili dnes naši hokejisti proti Kanade, ktorá je veľkým favoritom na celkový triumf. Aj dnes podali Slováci veľmi dobrý výkon. Kanada ho rozhodla až v závere. Výsledok ani zďaleka nehovorí o priebehu hry.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V prvej úvodnej polovici prvej tretiny sa hral pohľadný, vyrovnaný hokej zo strany na stranu. šance sa striedali na oboch stranách a do vedenie sme mohli ísť my ale rovnako aj Kanaďania. Obraz hry sa zmenil v druhej polovici tretiny naši začali zbytočné faulovať, keď vyprodukovali 3 vylúčenia za sebou a z toho 2 v útočnom pásme. To by sa nám v zápasoch proti kanade rozhodne nemalo stávať. Vďaka našim vylúčeniam sa Kanada dostala do veľkého tlaku, ale vďaka skvelému Lacovi sme chvalabohu neinkasovali. Do kabín sa teda išlo za nerozhodného stavu.

Aj v prostrednej časti sa hral pomerne vyrovnaný hokej o čom svedčí aj štatistika streľby. Prvú veľkú šancu mal Kyle Turris, ktorý sa dokonca v oslabení dostal do samostatného úniku, Laco ho však chvalabohu zastavil a nedovolil Kanade dostať sa do vedenia. To sa podarilo našim v 33. minúte, keď Sloboda prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Tesne pred koncom 2 tretiny však vyrovnal Jasona Garrisona. Jeho gól bol logickým vyhustením veľkého tlaku nášho súpera

Aj v poslednej časti sa hral zo začiatku vyrovnaný hokej, ale iba keď sme hrali 5 na 5, no bohužiaľ sme si opäť nedali pozor na disciplínu a boli často vylučovaný. Kvôli čomu sme stratili mnoho síl. Do vedenia dostal Kanadu CODY HODGSON. Naši sa ešte pokúšali o vyrovnanie, ale ukázalo sa, že im v závere sily naozaj chýbali, pretože naši v závere inkasovali ešte ďalšie 2 góly

Kanada – Slovensko 4:1 (0:0, 1:1 -:-)

8. Ward (Garisson), 48. Hodgson (Garisson, Kadri), 58. Mackinnon (Turris), 59. Ward (Burrows, Myers) – 33. Sloboda (Miklík)

Rozhodovali: Nord (SWE), Olenin (RUS) – Puolakka (FIN), Suominen (FIN)

Vylúčenia:4:5

Oslabenia:0:0

Presilovky:0:1

Zdieľajte:
Pridal: Peter H
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články