Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hlavaja mrzí predčasný koniec sezóny, chcel vyhrať titul. Namiesto draftu do NHL sa sústredí na letnú prípravu

BRATISLAVA - Brankár Samuel Hlavaj prežíval vydarenú sezónu 2019/20. Bol jednotkou Sherbrooke Phoenix v QMJHL a so svojim mužstvom mal najvyššie ambície, ale tie ukončil koronavírus. Slovenský mladík nakoniec mohol byť spokojný aspoň s tým, že získal prestížnu Jacques Plante Trophy za najnižší počet inkasovaných gólov v lige a stal sa tiež najlepším defenzívnym nováčikom zámorskej súťaže. Okrem toho myslí aj smerom k draftu do NHL, kde má výborné šance, aby si ho niektorý tím profiligy vybral.
Zdroj: 33274
Zdieľajte:

Bol si od konca sezóny už na ľade?

"Na ľad chodím už niečo cez mesiac. Nedávno sme mali vo Zvolene brankársky kemp, kde sme trénovali dvojfázovo a na prelome júna a júla sme mali kemp reprezentácie do 20 rokov, kde sme išli viac do kondície, hrali sme aj modelované zápasy."

Aká bola minulá sezóna?

"Boli sme na tom dobre tímovo a darilo sa mi aj osobne. Je však škoda ako to skončilo, pretože sme mali dobrý tím a mohli sme to dotiahnuť ďaleko."

Prečítajte si aj

Trenčín získal zaujímavú posilu do bránkoviska: Prichádza gólman, ktorý v minulej sezóne chytal za Zámky a Poprad

Verili ste si až na titul?

"Mali sme najvyššie ciele. Chceli sme vyhrať pohár, ale stalo sa to, čo sa stalo. S tým nenarobíme bohužiaľ nič."

Čo očakávaš od draftu do NHL?

"Svoje očakávania určite máme, no teraz sa to snažím neriešiť, pretože sa sústredím na letnú prípravu, aby som sa čo najlepšie pripravil. Keď si ma niekto vyberie, tak to bude super, ale je to iba začiatok mojej cesty a kariéry."

Si v kontakte s nejakými tímami?

"Sú kluby, ktoré sa zaujímajú, ale to beriem tak skôr bokom, že sa na to úplne nesústredím."

Na prelome rokov ťa znova čakajú MSJ. Šanca napraviť minulý rok?

"Každý rok je to to isté. Hráme proti silným tímom a snažíme sa podať čo najlepší výkon. Verím, že tento rok to dopadne lepšie ako minulý."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články