Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipsportligisti žiadajú stretnutie s Igorom Matovičom: Nechceme peniaze, chceme nastaviť systém financovania, tvrdia

BRATISLAVA - Všetky kluby našej najvyššej súťaže sa zhodli, že chcú absolvovať rokovanie s premiérom SR Igorom Matovičom.
Zdroj: 35613
Zdieľajte:

Hlavným bodom rokovania bude finančná situácia v kluboch. Slovenský hokej je dlhodobo podvyživený a koronavírus tento problém ešte viac prehĺbil. „Spoločne sme sa dohodli na tom, že v krátkom čase písomne požiadame premiéra Slovenskej republiky Igora Matoviča o stretnutie. Chceli by sme spoločne s ním nastaviť víziu, ktorá bude správna pre hokej v týchto ťažkých časoch. Veríme, že sa mu podarí, aj napriek jeho časovo nabitému programu, s nami stretnúť, vypočuje si nás a pomôže nám,“ uvádza sa v spoločnom stanovisku všetkých klubov najvyššej súťaže.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš predstavil trénerov, prichádza veľmi dobre známe duo

Dočasný šéf Pro-Hokeja Imre Valášek následne priblížil, po čom predstavitelia klubov najviac bažia. „Nežiadame o dotáciu, ale o nastavenie podmienok, vďaka ktorým by firmy mohli odvádzať automaticky časť z daní do športu. Mohli by to byť spoločnosti, ktoré sa venujú stávkovým hrám, lotériám a hazardu, obchodujú s pohonnými hmotami, tabakom či alkoholom. Peniaze by plynuli do športu a strešný orgán by ich rozdeľoval do jednotlivých zväzov. Jednorazová dotácia na jednu sezónu nám pomôže prežiť na rok, ale nevyrieši problém,“ vyjadril sa pre sport.sk Valášek, ktorý je zároveň riaditeľom HC Nové Zámky.

Prečítajte si aj

FOTO HC Košice upravili logo a zmenili farebnú kombináciu dresov

Jedným dychom na koniec pridal, že Slovensko je v porovnaní s Maďarskom v nevýhode. U našich južných susedov ide do športu až 95% dotácií priamo z daní.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články