Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fatul plánuje budúcu sezónu odohrať v zámorí, na draft do NHL sa snaží neupínať

SWIFT CURRENT - 17-ročný obranca Oliver Fatul v minulej sezóne okúsil seniorský hokej vo Zvolene, potom sa presunul do juniorky fínskej Tappary Tampere. V utorok si ho vybral kanadský klub Swift Current Broncos. Mladý bek sa stal celkovou trojkou draftu CHL. Budúci ročník plánuje odohrať v zámorskej WHL. Viac prezradil v rozhovore pre náš portál.
Zdroj: 35581
Zdieľajte:

Stal si sa celkovou trojkou draftu CHL. Očakával si takto vysokú pozíciu?

"Pre mňa bolo dôležité, aby som bol draftovaný do CHL. Neočakával som žiadnu pozíciu. Samozrejme ma potešilo, že som bol vybratý už ako tretí."

Bol si pred draftom v kontakte s niektorými klubmi?

"Agent komunikoval s pár tímami, ktoré mali o mňa záujem, medzi nimi bol aj Swift Current. Mal som s nimi rozhovor pred draftom, ktorý dopadol veľmi dobre, čiže možno aj to zavážilo na tom, že si ma vybrali."

Prečítajte si aj

Andrej Golian po drafte odchádza do WHL: Bude to iný hokej, teším sa na novú výzvu, hovorí

Ozvali sa ti už zástupcovia klubu?

"So zástupcami klubu som už komunikoval. Hneď po drafte mi poslali privítací e-mail, vymenili sme si čísla a sme spolu v kontakte."

Očakávaš, že sezónu 2020/21 by si mohol odohrať za Swift Current?

"Áno, sezónu 2020/2021 plánujem odohrať za Swift Current."

Onedlho ťa čaká ďalší draft a to do NHL. Očakávaš, že tvoje meno zaznie v jednom zo siedmich kôl?

"Čo sa týka draftu do NHL, tak nemám nejaké veľké očakávania. Samozrejme, že byť draftovný je môj cieľ, ale nesnažím sa to na veľmi upínať. Čo má byť, to bude. Uvidíme na drafte."

Si v kontakte s niektorými tímami NHL?

"Áno, mal som pár mítingov a rozhovory so zástupcami tímov NHL."

V minulej sezóne si okúsil seniorský hokej vo Zvolene, potom si šiel do juniorky Tappary. Aký to bol pre teba ročník?

"Minulá sezóna bola pre mňa trochu hektická. Začal som fantastickým turnajom Hlinka Gretzky Cup, kde sme hrali výborne ako tím a aj mne sa veľmi darilo. Po príchode do Zvolena som postupom času zistil, že sa nerozvíjam správnym smerom, takže som sa rozhodol odísť do Tappary Tampere, kde bol o mňa záujem od začiatku sezóny. Obidva tímy mi dali kopu skúseností, za čo som vďačný. Mrzí ma však, že sa zrušili MS do 18 rokov, keďže sme boli výborná partia na ľade aj mimo neho. Myslím si, že by sme dokázali postúpiť do vyššej kategórie. Sezónu ale celkovo hodnotím pozitívne. Veľa mi dala a ukázala. Posunula ma ďalej, zase som o niečo skúsenejší."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články