Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Egypt sa chce dostať na hokejovú mapu, v pláne má odohrať zápas na púšti pri pyramídach v Gize

KÁHIRA - Vyzerá to ako obrovská exotika, ale s hokejom v Egypte to myslia vážne. V africkej krajine má vzniknúť mužský aj ženský národný tím, pričom vyberanie hráčov už začalo. Egypťania dúfajú, že sa dostanú pod hlavičku IIHF.
Zdroj: 35573
Zdieľajte:

Minimálne marketingovo to majú na severe kontinentu nachádzajúceho sa pod Európou vymyslené veľmi dobre. Prvý hokejový zápas v Egypte by sa mal odohrať priamo pri pyramídach v Gize. Šialený nápad, hralo by sa priamo na púšti. Za všetkým stojí Sameh Ramadan, ktorý žije a podniká v New Jersey. Verí, že sa to môže podariť.

Prečítajte si aj

NHL zverejnila znepokojivé správy: Nová várka testov na koronavírus pri hráčoch prináša veľmi zlé výsledky

On a štyria kolegovia hľadajú hráčov cez sociálne siete alebo videá na Youtube. Je to však poriadne komplikované, veď koľko egyptských hokejistov poznáte napríklad vy?! Navrhnuté sú už ale napríklad dresy, ktorých dominantou je faraón s brankárskou prilbou.

Ramadan ďalej hovorí, že by chcel vybudovať klzisko s umelým ľadom a v Egypte by mohla fungovať aj liga, kde by však hrali prím cudzinci. Časom by sa to podľa neho mohlo meniť. Zo začiatku treba ale dvíhať hlavne športovú úroveň.

Z afrických krajín sú členmi IIHF zatiaľ len Alžírsko, Maroko a Južná Afrika. Ďalšiu exotiku tvoria aj Kolumbia, Libanon, Uzbekistan alebo Irán.

Mimochodom, egyptský hokej má založenú aj facebookovú stránku, kde sú zverejnené aj nejaké videá z tréningov amatérskych hráčov. S dresom Egyptu je tam odfotený napríklad aj známy futbalista Sadio Mané, ktorý sa stal majstrom Anglicka s Liverpoolom.

Prečítajte si aj

Podmienky v Brne sú lepšie ako v NHL: Kováčik chce ostať pri hokeji, mrzí ho jedna vec z jeho poslednej sezóny

ANKETA: Je možné, aby sa odohral hokejový zápas pri pyramídiach v Gize?

  • Áno

    89%

  • Nie

    11%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: thehockeynews.com

Diskusia

Podobné články