Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kňažko do zámoria asi nepôjde, reálnejšie je zotrvanie vo Fínsku: S klubmi NHL je v kontakte, zlepšiť musí defenzívu

BRATISLAVA - Mladý slovenský obranca Samuel Kňažko by mal na drafte do NHL patriť medzi žiadaných hráčov. Teoreticky sa môže stať slovenskou dvojkou. Nedávno si ho v rámci juniorských súťaží CHL vybral Seattle Thunderbirds, avšak 17-ročný bek sám hovorí, že reálnejšie by bolo pre neho zotrvanie vo fínskom TPS Turku, kde odohral posledné dve sezóny a v novej chce debutovať medzi mužmi. Aj o to rozprával pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 35247
Zdieľajte:

Aká bola minulá sezóna v juniorke TPS Turku?

"Aj dobrá aj zlá. Hodnotím ju celkom pozitívne, no ukončila to korona, čo je škoda, keďže bolo play-off a my sme mali šancu ísť na titul."

Si spokojný so svojimi výkonmi a štatisikami?

"Ja si myslím, že celkom v pohode aj bodovo. Mal som však svoje ciele, ktoré sa nesplnili. Taký je ale život a už sa sústredím na novú sezónu."

Prečítajte si aj

Do Banskej Bystrice sa vracia obranca z Bratislavy Capitals

Tešíš sa na draft do NHL?

"Teším sa, ale znepríjemnila to korona, keďže to bude až v októbri. Musíme čakať dlhšie, ale vydržíme. Sledoval som prognózy, ale nejak sa tým nezaoberám. Dôležitejšie je to, čo sa stane na drafte ako pred ním. Dúfam však, že si ma vyberie klub, ktorý ma bude naozaj chcieť smerom do budúcnosti."

Si v kontakte s niektorými klubmi NHL?

"Pár kontaktov bolo, to má každý hráč. Teraz je to iné, keďže musíme komunikovať cez telefón, ale dostal som dosť rád a povedali mi veci, ktoré musím zlepšiť."

Čo presne musíš zlepšiť?

"Aj sám viem, že potrebujem zlepšiť defenzívnu hru a taktiež hru do tela. Oni mi to len potvrdili."

O tom, kde budeš hrať v novej sezóne rozhodne draft?

"Myslím si, že aj áno, ale keďže je to v októbri, tak to bude komplikovanejšie. Sezóna vo Fínsku sa začína skôr, zatiaľ je to pre mňa jediná možnosť, takže pravdepodobne sa vrátim do TPS."

Aj so snahou dostať sa medzu mužov?

"Je to mojim cieľom. Dva roky som bol v juniorke, takže podľa mňa je čas ísť medzi mužov, kde by som sa chcel udržať na stálo."

Mrzia ešte zrušené MS do 18 rokov na Slovensku?

"Myslím si, že áno. Bolo to doma a mohli sme postúpiť do A-kategórie. Určite by prišlo aj veľa fanúšikov, ale zrušilo sa to kvôli zdraviu a to je prvoradé. Náš ročník je kvalitný, mali sme veľkú šancu. Teraz musíme dúfať, že mladší chlapci to dajú."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články