Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2021 v Minsku a Rige sa posúvajú na neskorší termín

ZÜRICH/BRATISLAVA - Budúcoročné majstrovstvá sveta v hokeji v Minsku a Rige sa uskutočnia od 21. mája do 6. júna. Posun o dva týždne oproti pôvodnému plánu schválil pondelňajší mimoriadny online kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).
Zdroj: 31761
Zdieľajte:

Pôvodne sa mal šampionát uskutočniť v termíne od 7. do 23. mája. Na posunutí šampionátu o dva týždne sa dohodli členské subjekty IIHF. Dôvodom návrhu na posun boli predpokladané neskoršie začiatky klubových sezón v top európskych hokejových súťažiach z dôvodu pandémie koronavírusu. Ďalšie podrobnosti ohľadom predaja lístkov či iných záležitostí budú známe neskôr, informoval oficiálny portál Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Prečítajte si aj

Oficiálne: Na Slovensku budú MS do 18 rokov a kvalifikácia ZOH 2022

Po oficiálnom potvrdení posunu MS na neskorší dátum organizátori z Bieloruska a Lotyšska vyzvali všetkých ľudí k sociálnej zodpovednosti, zároveň sa však v zmysle motta šampionátu "Vášeň bez hraníc" rozhodli nalákať ľudí na nízku cenu piva v oficiálnych fanzónach.

"Bolo by fantastické ukázať svetu, že Európa je o vášni a nie o hraniciach. Verím v sociálnu zodpovednosť všetkých nás. V rámci nej sme sa rozhodli zaviesť fanúšikovské ceny. U nás nebudú platiť veľa. Pivo v Rige dostanú za 2,20 eur, v Minsku dokonca lacnejšie,“ konštatoval starosta Rigy Nils Ušakovs na webe IIHF. V Minsku si fanúšikovia kúpia pivo v prepočte iba za euro.

Slovenskí hokejoví reprezentanti sa na MS 2021 predstavia v základnej A-skupine v Minsku, kde nastúpia proti Rusku, Švédsku, Česku, Švajčiarsku, Dánsku, Veľkej Británii a domácemu Bielorusku. V B-skupine v Rige sa stretnú Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko a Kazachstan. Zloženie skupín oznámila IIHF ešte v máji.

Prečítajte si aj

Lintner končí v pozícii šéfa Pro-Hokeja, dočasne ho nahradil Valášek
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články