Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

IIHF rieši budúcnosť podujatí: Budú na Slovensku budúci rok MS U18 či kvalifikácia na ZOH?

BRATISLAVA - Mimoriadny online kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) rozhodoval v pondelok popoludní o podobe medzinárodného kalendára sezóny 2020/21, termíne finálnej fázy kvalifikácie o účasť na ZOH 2022 v Pekingu, či opätovnom pridelení turnaja A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov Slovensku.
Zdroj: 35393
Zdieľajte:

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na ňom zastupujú prezident SZĽH Miroslav Šatan, manažérka medzinárodných vzťahov Veronika Kušnierová a šéfka organizačného výboru turnaja A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov v roku 2020 Aneta Büdiová.

Pandémia koronavírusu zrušila všetky podujatia od polovice marca vrátane svetových šampionátov vo viacerých kategóriách. Neuskutočnil sa ani tradičný výročný kongres IIHF a tak vedenie medzinárodnej federácie zvolalo mimoriadne online stretnutie všetkých členských zväzov a federácií. Na ňom sa rokuje napríklad aj o predĺžení mandátu súčasného prezidenta Reneho Fasela či Rady IIHF.

Prečítajte si aj

Valášek: Moje rozhodnutia budú prebiehať v súčinnosti s klubmi. Po zvolení do funkcie šéfa Pro-Hokeja aj zavtipkoval

"Ďalej bude reč o tom, ako bude vyzerať sezóna 2020/21. Z predkongresového zasadnutia vieme, že IIHF pripravila tri varianty medzinárodného kalendára. Prvý počíta s odohratím všetkých naplánovaných podujatí v ročníku, ďalší je o niektoré oklieštený. Posledný zahŕňa len minimálny počet akcií na základe ich dôležitosti. Uvidíme, ako dopadne hlasovanie," prezradil pre hockeyslovakia.sk Šatan.

K názoru slovenskej strany pripojil: "Boli by sme radi, aby sa odohrala celá sezóna tak, ako je naplánovaná. Dokážeme si predstaviť aj druhý scenár, ktorý počíta so zrušením niektorých podujatí v rôznych kategóriách a divíziách. Budeme sa rozhodovať pravdepodobne medzi prvým a druhým modelom. Za tretí, ktorý počíta len s výberom dvoch či troch najväčších podujatí roka, zrejme nebudeme hlasovať."

Keďže pre pandémiu nebude možné zorganizovať ani septembrový volebný kongres v Petrohrade, Rada IIHF navrhla hlasovanie o predĺžení mandátu súčasného prezidenta Reneho Fasela, výkonnej zložky – samotnej Rady – i niekoľkých ďalších pracovných skupín a komisií. "S týmto návrhom problém nemáme. Keďže situácia vo svete neumožňuje usporiadať volebný kongres v septembri, je logické predĺžiť mandát súčasnému vedeniu IIHF. Za tento návrh budeme hlasovať," uviedol Šatan.

V pondelok sa hlasuje aj o opätovnom pridelení organizátorských práv Slovensku na usporiadanie turnaja A-skupiny I. divízie hráčov do 18 rokov v Spišskej Novej Vsi v apríli 2021. Turnaj sa mal odohrať v apríli 2020, no zastavila ho pandémia.

Prečítajte si aj

Lintner končí v pozícii šéfa Pro-Hokeja, dočasne ho nahradil Valášek

Schvaľuje sa aj odloženie finálnej fázy kvalifikácie o účasť na ZOH 2022 v Pekingu, ktorá by sa namiesto augusta 2020 mala uskutočniť o dvanásť mesiacov neskôr. Jej súčasťou je aj Slovensko, organizátor kvalifikačného turnaja D-skupiny, v ktorej zabojujú o miestenku spolu s ním aj Poľsko, Rakúsko a Bielorusko. IIHF predloží členským subjektom aj návrh programu ženskej predkvalifikácie a kvalifikácie o postup na ZOH 2022, v ktorej figurujú aj slovenské hokejistky, informoval portál hockeyslovakia.sk.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články