Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Gajdoš si vybral Zvolen kvôli možnosti hrať seniorský hokej, chce získať miestenku na MSJ

ZVOLEN - Mladý slovenský obranca František Gajdoš sa vrátil po niekoľkých sezónach v Česku na Slovensko. Nastupovať bude za HKM Zvolen, s ktorým podpísal ročný kontrakt. Rodák z Bardejova tak bude zbierať svoje prvé seniorské skúsenosti, pričom chce získať miesto aj v nominácii Slovenska na MSJ.
Zdroj: 35473
Zdieľajte:

Pod Pustým hradom čaká na Gajdoša partia, ktorá bude mať v ročníku 2020/21 vysoké ambície: "V Sparte Praha mi končila zmluva. S agentom som riešil, že čo ďalej. Nakoniec sme sa rozhodli práve pre Zvolen, pretože mi dá šancu v seniorskom hokeji, aby som sa mohol ďalej rozvíjať," vysvetľuje v rozhovore pre náš web 19-ročný bek.

Prečítajte si aj

VIDEO Zvolen podpísal zmluvu s talentovaným slovenským útočníkom

"Hrať seniorský hokej je pre mňa momentálne prioritou. Zvolen mi tú šancu dal, preto som sa vrátil na Slovensko," pokračuje v rozprávaní Gajdoš. Poslednú sezónu strávil v juniorke Sparty Praha, predtým v mládežníckych kategóriách pôsobil aj v Porube. Raz nastúpil za Letňany v tretej najvyššej lige.

Vo Zvolene to bude pre neho úplne nové prostredie, osobne nepozná zatiaľ podpísaných hokejistov. Jeho ciele sú však jasné dané: "Uchytiť sa čo najlepšie a byť prospešný pre tím. Taktiež sa chcem posunúť výkonnostne ešte vyššie," hovorí mladý obranca.

Gajdoš si uvedomuje, že mužský hokej bude niečo úplne iné ako ten juniorský: "Čakám, že to bude veľký skok. Hrá sa rýchlejšie a silovejšie, ale budem robiť maximum pre to, aby som sa ukázal v čo najlepšom svetle," podotýka.

V Tipsport lige si chce vypýtať aj pozvánku pd trénera Petrovického na každoročné MSJ. Tie sa budú na prelome rokov 2020 a 2021 konať v kanadských mestách Edmonton a Red Deer: "Budem robiť maximum, aby som sa tam dostal," doplnil František Gajdoš v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články