Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo je nové na Liptove? Informuje manažér Milan Čanky

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - MHK 32 Liptovský Mikuláš bude chcieť v novej sezóne čo najskôr zabudnúť na tú predchádzajúcu.
Zdroj: 33627
Zdieľajte:

Liptáci obsadil posledné 13. miesto. Ku koncu základnej časti a v ich podaní i ročníka takmer nemal kto hrávať. Mužstvo okolo trénera Antona Tomka napokon dohralo ligu so cťou. V klube sa nahlas hovorilo o možnom predaji, čo sa už pravdepodobne nestane realitou. „Hokej na Liptove bude naďalej pokračovať pod hlavičkou MHK 32 a.s., čiže ako mestská organizácia. Prihlášku pošleme vo všetkých troch kategóriách, ktoré spravujeme. Teda tím mužov, juniorov a dorastu," vyriekol úvodnú informáciu pred novou sezónou generálny manažér Milan Čanky. Vzápätí predstavil víziu, ktorou je uprednostniť domácich odchovancov. Samozrejme, ak to situácia dovolí, na Liptove sa nebránia ani príchodu nejakých slovenských hráčov.

Prečítajte si aj

Skúsený center asi ostane v Poprade: Pár vecí treba ešte dotiahnuť, tvrdí

„Prvé letmé kontakty s niektorými hráčmi z minuloročného kádra prebehli už skôr, ale oficiálne stretnutia sme absolvovali v pondelok. Oslovili sme všetkých domácich liptovskomikulášskych hráčov, ktorí pôsobili v kádri aj minulý rok Oni majú svoje predstavy, my zase určité limity, ale verím, že všetci tí Mikulášania, ktorí boli v kádri v minulej sezóne, v ňom budú aj v tejto. Naša filozofia je jasná, pracovať s čo najväčším počtom odchovancov, ktorí budú pre nás finančne dostupní. Mikulášan bude mať vždy prednosť, pred hráčom z iných končín Slovenska.

Prečítajte si aj

SR 18 vstúpi do novej sezóny s nezmenenými cieľmi, ale jednou novinkou ohľadom hráčov

Kontakty prebehli aj s brankárskou dvojičkou z minulej sezóny, a budeme veľmi radi, ak bude identická. S týmto postom sme boli v minulom roku spokojní. O návrate do materského dresu rokujeme aj s Matejom Bačom, ktorý strávil uplynulú sezónu v tíme Bratislava Capitals. Samozrejme, prídu aj hráči z vonku. Poskladať tím len z odchovancov sa nedá. S legionármi asi moc pracovať nebudeme, skôr sa zameriame na hráčov zo Slovenska, ktorí budú mať perspektívu do budúcnosti,“ pokračoval bývalý funkcionár Zvolena, Detvy či Žiliny.

Prečítajte si aj

Exskalický legionár a trojnásobný majster Lotyšska si oblečie domáci dres

Liptovský Mikuláš každoročne pracuje v skromných podmienkach, a preto sa môže pýšiť skutočnosťou, že si v tomto ťažkom a neistom období spôsobenom pandémiou koronavírusu nemusí lámať hlavu ešte aj nad nevyrovnanými záväzkami. „Hráči a realizačný tím majú vyrovnané všetky záväzky. Spomeniem, že nie všade to tak je. Môžeme teda s čistým svedomím požiadať Riadiaci orgán ligy o udelenie licencie na nový ročník súťaže,“ povedal. Sezóna v Tipsport lige by mala začať začiatkom októbra, čo je v porovnaní s minulosťou posun o pár týždňov. Presný termín ešte nie je istý. Zatiaľ sa spomína 2. alebo 9. október.

Prečítajte si aj

Pôsobenie v Liptovskom Mikuláši mu nevyšlo: Mladý útočník mení klub v rámci svojej krajiny

„Spoločná príprava na suchu v tomto roku neprebehne. Káder sa stretne až koncom júla, kde sa prvé dva – tri týždne bude pripravovať mimo ľad a následne, okolo 15.augusta chceme vykorčuľovať na ľad,“ dokončil výklad GM Liptákov Milan Čanky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: mhk32lm.sk

Diskusia

Podobné články