Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dočká sa Martin Chromiak 1. kola? Pozreli sme sa na viacero hodnotení

TRENČÍN - Slovenský hokej má po siedmich rokoch reálnu šancu na to, že už v prvom kole tohtoročného vstupného draftu NHL zaznie meno hráča spod Tatier. Naposledy sa niečo podobné v roku 2013 podarilo Markovi Daňovi.
Zdroj: 32029
Zdieľajte:

Teraz sa niečo podobné môže podariť ďalšiemu odchovancovi trenčianskej Dukly. Martin Chromiak je jednoznačne našim najväčším želiezkom draftu 2020. Viacero odborníkov sa zhoduje na tom, že stále iba 17-ročnému krídelníkovi pomohol presun z Tipsport Ligy do zámorskej juniorskej súťaže počas sezóny.

Prečítajte si aj

Slovenský hokej má rezervy v budovaní značky, šéf marketingu obhajuje kontroverzné logo zväzu

V tomto rozhodnutí zrejme zohrala veľkú rolu aj jeho neúčasť na svetovom šampionáte do 20 rokov v Česku, čo prekvapilo aj značnú časť hokejovej verejnosti. Ešte stále v tínedžerskom veku totiž v drese „vojakov“ v 32 dueloch nazbieral šesť bodov.Podstatne viac bodov mu však na konto začalo pribúdať po presune medzi rovesníkov. V drese Kingstonu Frontenacs v OHL totiž dokonale fungovala chémia medzi ním, Zaydem Wisdomom a
supertalentom Shaneom Wrightom, kde jeden druhého skvele dopĺňali. To nášho talentovaného hokejistu v očiach odborníkov vyšvihlo medzi adeptov druhého, ba v niektorých prípadoch aj prvého kola.

Prečítajte si aj

Z Brestu odchádza slovenský obranca s extraligovými skúsenosťami

„Ide o hráča, ktorého kvality oceníte neskôr. Po dlhšom sledovaní si začnete ceniť to, akými všelijakými spôsobmi dokáže ovplyvniť hru tímu. Jeho zrýchlenie v prvom kroku je vynikajúce. Je rovnomerne schopným tvorcom hry, ale aj zakončovateľom. Má dobré videnie, vďaka čomu vie aj v rýchlosti robiť s pukom správne rozhodnutia. Hoci je korčuliarsky silný, nevyužíva v tomto svoj potenciál naplno, a tak vyvstáva otázka, či má na to byť lídrom ofenzívy,“ hodnotí ilavského rodáka McKeen´s Hockey.

Prečítajte si aj

Do konca júna sa má rozhodnúť o osude HC Slovan Bratislava

V jeho záverečnom preddraftovom rebríčku Chromiak figuruje na 44. pozícii. O dvanásť miest nižšie je v rebríčku Eliteprospects, ešte o ďalšie tri pozície nižšie ho zaradili zostavovatelia z Future Considerations. Vôbec najnižšie ho v rámci nášho 24-členného skúmania jednotlivých renkingov zaradili odborníci z Recrutes, kde si Chromiak „vyslúžil“ len 82. priečku, čo by stačilo iba na tretie draftové kolo. Mimo elitnej 62-ky sa tento veľký talent slovenského hokeja ocitol ešte raz, takúto nedôveru mu vyslovili v The Draft Analyst, kde ho radia na 73. miesto.

Prečítajte si aj

Hokejbalová extraliga pokračuje už tento víkend: Na súpiskách kvalitné hokejové mená či slovenský reprezentant!

Naopak, našli sa aj veľmi optimistické, hoci skôr málo pravdepodobné, projekcie. V piatich vydaniach sa Martin vtesnal do úvodného kola. Takto si ho cení portál Die by the Blade (29. miesto), avšak Dylan Griffing z Dobber Prospects a Marco D´Amico zo Scrimmage & Stats ho zaradili ešte o pozíciu vyššie. Najoptimistickejšie vidí jeho šance Kyle Pereira z Puckprose a portál Draft Prospects Hockey, ktorí ho pasujú do hráča, ktorého meno zaznie v Montreale ako 27. v poradí. V priemere sa však jeho pozícia pohybuje niekde na samom začiatku, respektíve v približnom strede druhého kola. A kde by sa rád videl samotný Chromiak?

Prečítajte si aj

Vyzývame vás na debatu!, odkazujú kluby najvyššej súťaže Vláde SR

„Som veľmi rád, že v rebríčkoch figurujem vysoko. Draft sa však neriadi zostaveným poradím pred ním. Vnímam, že som hore a teším sa. Ale neriadim sa tým, pretože skutočnosť nemusí zodpovedať odhadom. Nezáleží na tom, kto ma draftuje. Odmalička som sníval o NHL. Teraz som blízko. Draft je prvý dôležitý krok za splnením cieľa. Budem rád, ak sa to podarí bez ohľadu na klub, ktorý si ma vyberie,“ povedal v rozhovore pre web nášho hokejového zväzu.

Hodnotenia Martina Chromiaka v preddraftových rebríčkoch:

EliteProspects: 56.
The Draft Analyst: 73.
Recrutes: 82.
McKeen´s Hockey: 44.

Future Considerations: 59.
The Athletic: 48.
Dylan Griffing (Dobber Prospects): 28.
Jokke Nevalainen (Dobber Prospects): 48.
Ashley Glover (Dobber Prospects): 50.
Samuel Tirpák (Dobber Prospects): 54.
Tony Ferrari (Dobber Prospects): 43. - marcové vydanie
Joshua D. (Canadiens Prospects): 41.
Josh Bell (The Hockey Writers): 45.
Larry Fisher (The Hockey Writers): 32.
Draft Prospects Hockey: 27.
Kyle Pereira (Puckprose): 27.
Will Wright (Blue Line Station): 44.
Recruit Scouting: 39.
Gavin Chiasson (Recruit Scouting): 39.
Jakub Hromada (NHL.cz): 39.
Die by the Blade: 29.
Marco D´Amico (Scrimmage & Stats): 28.
Ryan Kennedy (The Hockey News): 32.
Josh Tessler (Smaht Scouting): 50. - aprílové vydanie

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články