Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SZĽH sa bráni proti kritike, Šatan pozýva členov na kontrolu, šéf marketingu vysvetlil nákup rúšok

BRATISLAVA - Kritike čelil zväz aj od viceprezidenta klubu HC Petržalka 2010 Martina Pinčeka. Ten na sociálnej sieti uviedol, že "zo zväzu sa stala akciovka, ktorú riadi skupina ľudí okolo pána Kohúta." Jeho príspevok uverejnil na facebooku aj klub HC Nové Zámky. SZĽH reagoval a dotknuté osoby z príspevku zvažujú podanie trestného oznámenia za ohováranie.
Zdroj: 35389
Zdieľajte:

"My sme s pánom Pinčekom komunikovali, dohodli sme sa, že zajtra príde na zväz a pozrie si dokumenty, aby videl, čo tam je. Zároveň vyzývame a pozývame našich členov, aby prišli, nahliadli do dokumentov a nechali si veci vysvetliť. My sme to už riešili aj na Výkonnom výbore a niektoré veci budú riešiť aj štátne orgány. Ja osobne žiadne trestné oznámenie podávať nebudem, ale dotknutí pracovníci na to majú právo a môžu sa brániť," uviedol Šatan.

Prečítajte si aj

Valíček skončil kvôli osobným útokom zo strany predstaviteľov Tipsport ligy a ostatných funkcionárov

Viacero klubov žiadalo zväz o dodatočné finančné príspevky v dôsledku výpadku príjmov počas pandémie koronavírusu a zrušenia líg. Na pretras sa dostal aj zisk z vlaňajších majstrovstiev sveta v Bratislave a Košiciach. "Je tu nejaký zisk, ktorý je tiež kameň sváru a je spor, ako ho rozdeliť. My ako SZĽH máme zodpovednosť aj za deti a mládež, a preto by sme chceli pripraviť nejaký program na viac rokov a neradi by sme tie prostriedky nejako rýchlo rozdelili," uviedol Šatan.

Pozrite si aj

VIDEO Momenty histórie: Pravý boj o majstra

SZĽH tento rok vyčlenil na kluby približne 3,75 milióna eur, suma bola pôvodne nižšia, no pre pandémiu ju zvýšili. Podľa predstaviteľov zväzu je to asi 40 percent z celkovej sumy vyčlenenej z uznaného príspevku. "Máme asi 800 klubov. Peniaze máme pripravené, ale musíme nájsť diskusiu o tom, ako to urobiť. Máme pripravené návrhy, ktoré prednesieme na kongrese. Pracujeme s nimi a zaoberajú sa nimi jednotlivé komisie," povedal Šatan.

Pozrite si aj

VIDEO Stalo sa: Nečakané K.O.

Prezident sa vyjadril aj k nasledujúcej ligovej sezóne, ktorá je ohrozená aj preto, že vláda prijala opatrenie o účasti maximálne tisíc divákov na štadiónoch. Pre viaceré tipsportligové kluby by to mohlo byť likvidačné: "Nemôžeme urobiť rozhodnutia, pokiaľ nevieme, čo sa bude diať. Finančné problémy má viacero klubov a musíme si počkať, koľko sa ich prihlási do ligy a nielen do mužskej. Až potom budeme môcť urobiť nejaké rozhodnutie."

Prečítajte si aj

Slovenský zväz ľadového hokeja stratil funkcionára

Nový šéf marketingu SZĽH Peter Janovský vysvetlil nákup rúšok po vypuknutí pandémie koronavírusu, pretože aj tento krok zväzu sa dostal pod paľbu kritiky: "Tieto rúška sme zabezpečili v rámci plnenia dohody s naším generálnym partnerom, spoločnosťou Kaufland."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články