Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 dôvodov, prečo uprednostniť domácu extraligu pred NHL

Top
O kvalite našej extraligy sa veľa hovorí a je ťažké ju porovnávať so špičkovými ligami, akou je napríklad NHL. My sa o to ani nebudeme snažiť, ale napriek tomu vám prinášame 5 dôvodov, prečo by ju mal Slovák pred ňou uprednostniť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

1. Môžete byť na svoj tím naozaj hrdí

Pochváľte sa susedovi, že ste fanúšikom New Jersey Devils, alebo Chicaga. Lenže bežného Slováka viac zaujme dianie doma. Nie vždy to musí platiť, to, čo sa deje v našej blízkosti má na náš omnoho väčší dosah, ako to, čo je ďaleko. Čo ak váš kolega náhodou pochádza z mesta, ktoré váš tím zdolal v nedávnom zápase? Debata razom nadobudne úplný iný rozmer a novovzniknutá rivalita vám môže spríjemniť váš voľný čas. Môžeme síce kritizovať kvalitu, ale úspech nášho domáceho tímu nás tak či tak bude tešiť a máme právo byť na neho hrdí. To sa vám pri tímoch NHL nemôže stať, teda pokiaľ náhodou nemáte amerických predkov, alebo členov rodiny.

2. Uvidíte budúce slovenské hviezdy

Či sa vám to páči alebo nie, práve v našej extralige začínala väčšina borcov, z ktorých sa stali reprezentačné opory. Niektoré mladé talenty síce odchádzajú okamžite do zámoria, ale prečo by ste si mali nechať ujsť šancu vidieť mladé budúce hviezdy nášho výberu? Čo ak je niekde medzi nimi nový Šatan, či Gáborík? V NHL ich určite naživo hrať neuvidíte, iba pokiaľ tam zájdete na dovolenku...

3. Nestojí to veľa

Samozrejme, možnosť vidieť naše zápasy vás vyjde pomerne lacno.Taktiež môžete dať prednosť aj televízii, vstupenky však určite nie sú až tak drahé, aby ste si nemohli raz za čas dovoliť podporiť váš tím priamo na štadióne. A pokiaľ chcete náhodou peniaze investovať do piva, môžete tak spraviť priamo na štadióne. Ak už porovnávame bufetovú ponuku, slovenské pivo a klobása je okrem lepšej ceny určite chutnejšia ako americký hamburger a kola.

4. Zažijete pravú slovenskú atmosféru

Tu nie je o čom. Kde inde môžete zažiť atmosféru derby zápasov, fanúšikovské kotle a originálne transparenty? Alebo sa vám viac páči klasické povzbudzovanie typu „Let´s go“ a pohľad na divákov, ktorých niekedy viac zaujímajú svoje hamburgery? A ak bude máť váš tím svoj deň, spolu s vašimi priateľmi môžete zažiť nezabudnuteľný hokejový večer po slovensky.

5. Nemali by sme dehonestovať to, čo je naše

Naša liga má možno svoje problémy, ale stále je to naša liga. Nemali by sme ju odsudzovať len preto, že nie je porovnateľná s úplnou špičkou. Naše kluby potrebujú podporu svojich fanúšikov a je len na nás, aby sme im ju poskytli. Aj oni vedia produkovať hokej na úrovni, ale musia mať pre koho. Fandime hokeju aj na našich štadiónoch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články