Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kde sa použijú peniaze z MS 2019? Hovorí Miroslav Šatan

BRATISLAVA - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) zareagoval na množiace sa žiadosti, aby v čase koronakrízy finančne pomohol klubom aj prerozdelením zisku z vlaňajších domácich majstrovstiev sveta. Vo svojom stanovisku zdôraznil, že na základe platných stanov nemôže prostredníctvom svojho riadiaceho orgánu, ktorým je výkonný výbor, rozhodovať o prerozdelení vyše štvormiliónovej sumy. Učiniť tak môže jedine kongres SZĽH.
Zdroj: 35120
Zdieľajte:

"Na zväz je mimoriadne veľký mediálny tlak, aby tieto prostriedky prerozdelil," uviedol pre zväzový web prezident SZĽH Miroslav Šatan. "Zväz však v rozhodnutiach zastupuje výkonný výbor, ktorý môže rozhodovať o financiách iba do sumy neprevyšujúcej dva milióny eur. Keďže zisk z majstrovstiev sveta bude minimálne dvojnásobne vyšší, kompetenciu rozhodnúť, ako použijeme tento peniaze, má len kongres. Konať sa bude pravdepodobne o mesiac-dva. Už v decembri na polročnom kongrese sme nielen profesionálnym, ale aj mládežníckym klubom sľúbili, že spoločne budú môcť rozhodovať o zisku a chceme to dodržať."

SZĽH zdôraznil, že sa v čase krízy spôsobenej pandémiou koronavírusu neotáča klubom chrbtom. "V uplynulých dňoch pripravil viacero návrhov pomoci, ktorými sa bude budúci týždeň v stredu zaoberať výkonný výbor. Prezident zväzu Miroslav Šatan v snahe minimalizovať dopady krízy na kluby zároveň rokuje aj s Ministerstvom financií a Ministerstvom školstva za účelom získania štátnej pomoci," píše sa na zväzovej webstránke.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články