Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL predstavila formát play-off, zmení sa spôsob nasadenia tímov

NEW YORK - Série play off hokejovej NHL prinesú zmenu v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi. Už skôr vedenie profiligy rozhodlo, že sezóna sa dohrá vo formáte vyraďovačky.
Zdroj: 35095
Zdieľajte:

Postúpi do nej dvanásť najlepších tímov zo Západnej a Východnej konferencie. "Pavúk" však nebude presne určený, ale po každom kole sa preskupí tak, aby proti sebe stáli vždy najvyššie a najnižšie nasadené mužstvá.

Najlepšie štyri tímy z oboch konferencií si zahrajú skupinu o umiestnenie. Podľa umiestnenia ich nasadia do ďalšej fázy. V prípade rovnosti bodov v tabuľke bude rozdielové kritérium bodové percento zo základnej časti. Zvyšných dvanásť účastníkov absolvuje kvalifikáciu na tri víťazstvá, ktorá sa nepočíta ako play off.

Prečítajte si aj

Bude mať Hrívik nového amerického spoluhráča?

V ďalších fázach sa bude hrať štandardne na štyri víťazné zápasy. Tím s lepším postavením bude mať výhodu domáceho prostredia v úvodných dvoch zápasoch série aj v prípadnom siedmom dueli.

NHL pozastavila sezónu 12. marca pre pandémiu koronavírusu. Dátum obnovenia ligy zatiaľ nestanovili. Vo Východnej konferencii si skupinu o umiestnenie zahrajú Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals a Philadelphia Flyers.

V predkole sa stretnú Pittsburgh Penguins s Montrealom Canadiens, Carolina Hurricanes s New Yorkom Rangers, New York Islanders s Floridou Panthers a Toronto Maple Leafs s Columbusom Blue Jackets.

V Západnej konferencii sa v skupine predstavia St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights a Dallas Stars a v predkole si zahrajú Edmonton Oilers s Chicagom Blackhawks, Nashville Predators s Arizonou Coyotes, Vancouver Canucks s Minnesotou Wild a Calgary Flames s Winnipegom Jets. Informoval o tom oficiálny web NHL.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články