Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Majster sveta zo Slovenska sa po roku v zámorí vráti do Európy, záujem je v KHL

MOSKVA - Fínsky obranca Oliwer Kaski by sa mohol po roku v zámorí vrátiť naspäť do Európy. O hráčove služby má záujem účastník KHL - Avangard Omsk.
Zdroj: 33114
Zdieľajte:

Rodák z Pori mal fantastickú sezónu 2018/19, ktorú odohral za Pelicans v Liige, kde nastúpil na celkovo 65 zápasov. V nich sa postaral o 55 kanadských bodov (21+34).

Následne na MS 2019, kde Fínsko získalo zlaté medaily, nastúpil Kaski na všetkých desať stretnutí a patril medzi najčastejšie využívaných hráčov. Dvakrát asistoval na gól. Pridal štyri trestné minúty a tri plusové body.

Prečítajte si aj

Chorvátska hviezda s minulosťou v NHL po skvelej sezóne mieri do švédskej SHL

Na ročník 2019/20 sa presunul do zámoria. Na zmluve sa dohodol s Detroitom Red Wings, avšak po devätnástich dueloch a iba piatich bodoch vo farmárskom mužstve Grand Rapids Griffins bol vymenený do Caroliny Hurricanes. Ani tam sa nedostal do NHL, za Charlotte Checkers odohral 35 stretnutí, získal 20 bodov.

V zámorí už Kaski pôsobil aj predtým. Jeden zápas odohral ako šestnásťročný v súťaži Midget za Dallas Penguins. V rokoch 2015 a 2016 bol súčasťou Western Michigan University v NCAA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články