Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zamieri Lafrenière namiesto NHL do Európy?

OTTAWA - Kanadský útočník Alexis Lafrenière bude v drafte do NHL jednotkou, ale ako jeho najbližšia budúcnosť bude vyzerať, je nateraz nejasné.
Zdroj: 33253
Zdieľajte:

Za všetko môže momentálna situácia ohľadom koronavírusu, nakoľko sezóna 2019/20 sa v NHL ešte len začne dohrávať a vedenie súťaže rozhodlo, že draft sa uskutoční až po tom, ako spoznáme víťaza Stanley Cupu.

Najväčším problémom je ale štart nového ročníka 2020/21: "Ak to bude potrebné, môžeme začať aj s novoročným Winter Classic," vyhlásil nedávno komisár NHL Gary Bettman.

Profiliga pravdepodobne nezačne v klasický čas, a tak Lafrenière, ale aj niekoľkí ďalší hráči, ktorí budú tento rok draftovaní vysoko a majú šancu okamžite nabehnúť do NHL, musia riešiť problém.

Prečítajte si aj

Ruský útočník si musí na šancu v NHL počkať: Zo zámoria ho poslali späť do Európy

Emilie Castonguay, mladíkova agentka, ktorá ako jediná žena vlastní NHLPA licenciu na zastupovanie hráčov, už prezradila, že sa pozerá po rôznych možnostiach. Medzi nimi je aj zotrvanie v Rimouski Océanic (OHL), kde Lafrenière odohral posledné tri sezóny, pôsobenie v AHL, aj keď tam je tiež otázne, kedy sa vlastne nová sezóna začne a rovnako tak prichádza do úvahy Európa.

Zámorský novinár Bob McKenzie informoval, že Lafrenière s agentkou neodsunuli žiadnu ponuku, ktorú dostali a momentálne sa rozhodujú, ako bude vyzerať hráčova budúcnosť pred štartom sezóny 2020/21 v NHL. Juniorskú OHL totiž definitívne zrušili už 13. marca, odvtedy prešli takmer tri mesiace. Nové sezóny nezačnú skôr ako v septembri.

Dovtedy bude Lafrenière polroka bez hokeja a ak NHL odštartuje až naozaj koncom kalendárneho roka, hráčovi to môže výrazne uškodiť. Hlavne preto by dávalo logiku, ak by sa ukázal v Európe.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, tsn.ca

Diskusia

Podobné články