Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zväz nešetril ani na pukoch, hovorí legenda Igor Liba

KOŠICE - Cez týždeň vyplávala na povrch informácie o predraženom nákupe hokejok zo strany SZĽH. Nielen k tejto téme sa rozhodol prehovoriť Igor Liba, majster sveta z roku 1985.
Zdroj: 21823
Zdieľajte:

59-ročný odchovanec prešovského hokeja už pár rokov pracuje vo svojej akadémii, ktorej sídlo je v obci Čaňa neďaleko Košíc. „Na chod akadémie potrebujeme viac ako stotisíc eur. Financie si zabezpečujeme pomocou členských poplatkov, 2 % daní našich sympatizantov, formou vyhlásených projektov a od sponzorov. Nepatríme medzi šťastlivcov, ako sú napríklad mestské organizácie, ktoré získavajú z rozpočtov mesta nemalé finančné prostriedky.

Prečítajte si aj

Obrovský skok českého talentovaného hráča: Z domácej extraligy priamo do NHL!

Nás zastrešuje obec Čaňa, ktorá nám v rámci svojich možností pomáha, ale nedá sa to porovnať s pomocou klubov v iných mestách. Súčasný kritický stav však pre nás nie je ničím výnimočný. Počas celého obdobia fungovania našej akadémie sme neustále v mimoriadnej situácii,“ približuje, ako funguje akadémia v čase tzv. koronakrízy v rozhovore pre sukophockey.com.

Prečítajte si aj

V jednej sezóne vystriedal tri kluby: Bývalý hokejista Popradu opäť nemá prácu

Nečakaný koniec sezóny v marci spravil výrazné problémy jednotlivým klubom najmä po finančnej stránke. Prvú pomoc prisľúbil riadiaci orgán Pro-Hokej, no funkcionári by boli radi, ak by sa k ním dostali peniaze, ktoré tvoria zisk z MS 2019. Táto téma je otvorená. Definitívne sa uzavrie na tradičnom kongrese SZĽH. „Členovia výkonného výboru nám však neustále tvrdia, že zisk zo svetového šampionátu je po zdanení len 4,2 milióna eur! My sa preto pýtame, kde sú zvyšné peniaze a načo sa použijú? Alebo sa už použili? Vzhľadom na súčasnú situáciu a krízu v hokejových oddieloch, ktorá vznikla dôsledkom karantény. Navrhujeme, aby sa finančné prostriedky z MS 2019 nerozdeľovali na štvorročné obdobie, ako navrhuje SZĽH aj niektoré kluby.

Prečítajte si aj

KHL oznámila dátum štartu nového ročníka

Jednorázová finančná injekcia pomôže mančaftom vyriešiť súčasnú krízu, ktorá by mala byť bez zbytočnej byrokracie a nesplniteľných podmienok. Navrhujeme rozdeliť peniaze podľa potrieb organizácií (napr. podľa počtu detí v oddieli). Vo viacerých krajinách zväzy rozdelili všetky finančné prostriedky mládežníckym klubom a to nebola ani zďaleka taká vážna, mimoriadna situácia, v akej sa v súčasnosti nachádzame my,“ myslí si Igor Liba. Niekdajší ľavý krídelník s perfektnou prihrávkou na záver uviedol, v čom ešte SZĽH nešetril prostriedky.

Prečítajte si aj

Pôsobil v Poprade a je oporou reprezentácie: Skúsený 35-ročný útočník bude hrávať v poprednej lige

"Výber pomôcok by mala posúdiť organizácia sama, ktorá najlepšie vie, čo potrebuje, a takisto ich vie aj lacnejšie nakúpiť. V zozname boli pomôcky, ktoré klub v súčasnosti nepotrebuje, a tie, ktoré by sa zišli, tam nie sú, alebo neboli dodané. Ceny pomôcok sú predražené oproti cenám, za ktoré si ich organizácia môže zabezpečiť sama. Napr. nákup pukov zo strany SZĽH bol v cene 1,30 eur za kus, no oddiely si ich vedia nakúpiť oveľa lacnejšie. My nakupujeme puky v hodnote 0,60 eur!“ uzavrel rozprávanie pre sukophockey.com Liba.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sukophockey.com

Diskusia

Podobné články