Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jokerit rozhodol o výhre v poslednej minúte

KHL
Dnešné kolo KHL prinieslo ďalšiu prehru nováčika zo Soči. Fínsky Jokerit Helsinki síce úspel, ale víťazstvo sa nerodilo ľahko, rozhodol o ňom až 26 sekúnd pred koncom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V prvých dvoch pondelňajších zápasoch Kontinentálnej hokejovej ligy sa darilo domácim tímom. Lokomotiv Jarosľavľ zdolal doma HK Soči 4:1 a Jokerit Helsinki vyhral nad HK Riga 3:2, keď 26 sekúnd pred koncom riadneho času rozhodol Toni Jaakola.

V drese lotyšského tímu nastúpil zo Slovákov len útočník Marcel Hossa, ale do štatistík sa nezapísal. Tromi bodmi (1+2) sa na víťazstve Lokomotivu podieľal nórsky útočník Martin Thörnberg, ktorý gólom do prázdnej bránky poistil víťazstvo domácich. Nováčik zo Soči prehral piaty zápas v rade.

Petrohrad vyhral aj svoj 11. zápas v novej sezóne a pokračuje v rekordne najlepšom vstupe do nového ročníka v histórii KHL. Hokejisti Medveščaku Záhreb síce viedli od 3. minúty po góle kanadského útočníka Matta Andersona, ale v ďalšom priebehu už skórovali len hostia. Najproduktívnejší hráč KHL Iľja Kovaľčuk v tomto zápase nebodoval. Petrohrad je suverénne na čele celej KHL, keď získal v jedenástich dueloch 33 bodov so skóre 53:24. V drese chorvátskeho tímu sa predstavil aj slovenský obranca Branislav Mezei.

Sumáre KHL:

Lokomotiv Jarosľavľ - HK Soči 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

Góly: 23. Averin, 28. Platt, 37. Averin, 60. Thörnberg – 12. Ščitov

Jokerit Helsinki - HK Riga 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 8. Hagman, 38. Korpikari, 60. Jaakola – 3. Indarasis, 32. Meija

Medveščak Záhreb - SKA Petrohrad 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Góly: 3. Anderson - 8. Thoresen, 18. Šipačov, 25. a 36. Martensson, 48. Dadonov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články