Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL rozhodne o reštarte už čoskoro, hranice Kanady a USA sa však ešte mesiac neotvoria

NEW YORK - Vedenie zámorskej hokejovej NHL naďalej plánuje reštart ligy aj napriek tomu, že USA a Kanada predĺžili platnosť dohody o uzatvorení spoločných hraníc až do 21. júna.
Zdroj: 35070
Zdieľajte:

Podľa zástupcu komisára Billa Dalyho toto opatrenie neovplyvní plány na obnovenie sezóny, ani časové termíny, ktoré momentálne zvažujú.

"Verím, že tento verdikt nijako materiálne neovplyvní náš návrat k súťažnému dianiu," povedal Daly podľa TSN. "Môj optimizmus vychádza z toho, že na základe dohody zostávajú hranice uzavreté iba pre iné než nevyhnutné cesty."

Tými sa myslia cestovný ruch, turizmus a zábava. Zdraví ľudia môžu prejsť cez hranice na pracovné účely, do tejto kategórie spadajú aj hráči, tréneri a funkcionári klubov NHL.

Prečítajte si aj

Kvarteto Slovákov sa môže tešiť na hviezdneho spoluhráča

Na účely plánovania súťažného návratu bola zriadená špeciálna komisia, v ktorej má okrem ligových predstaviteľov zastúpenie aj hráčska asociácia NHLPA. Jej členovia od soboty neustále medzi sebou komunikujú a pripravujú plán obnovenia súťaže. Svoje riešenie by mali zverejniť do siedmich až desiatich dní, informovala TSN na svojom webe.

NHL aj NHLPA pokročili cez víkend v príprave projektu dohratia sezóny. Pracujú najmä s verziou play off s 24 tímami, pričom sa rozprávalo aj o koncepte s dvoma hostiteľskými mestami. V každom z nich by umiestnili 12 profiligových klubov, ktoré by dokončili ročník na neutrálnych štadiónoch. Konkrétne dve dejiská plánuje liga vybrať spomedzi 8-9 kandidátov. Podľa médií prichádzajú do úvahy Edmonton, Las Vegas, spomínajú sa aj Toronto, Vancouver či Columbus.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články