Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hossa aj Gáborík by sa mohli stať súčasťou Toronta Maple Leafs

TORONTO - Slovenskí útočníci Marián Hossa a Marián Gáborík už síce s takmer stopercentnou istotou nikdy neodohrajú zápas v NHL, ale aj tak by o nich mohlo mať záujem Toronto Maple Leafs.
Zdroj: 33555
Zdieľajte:

Kanadský klub totiž bude mať pred sezónou 2020/21 čo robiť, aby sa zmestil platmi svojich superhviezd do platového stropu. Ten mal pôvodne porásť, avšak kvôli koronavírusu sa tak nakoniec podľa všetkého nestane a to bude pre Toronto problém.

V ročníku 2019/20 majú Maple Leafs dokopy 95 miliónov na platoch hráčov, pričom strop je 81,5 milióna dolárov. Tento rozdiel v organizácii vykrývajú zaujímavým spôsobom. Za všetkým stojí Brandon Pridham, špeciálny asistent generálneho manažéra, ktorého v zámorí volajú aj čarodejník, pretože s platovým stropom dokáže divy.

Prečítajte si aj

Liberec si upísal dlhoročného hráča NHL, líder obrany prestúpil do klubu KHL

Vidieť to aj na nasledovnom prípade. V NHL dlhodobo platí, že ak je hráč dlhý čas zranený, jeho plat sa nezapočítava. Toto Toronto využíva pri dvojici Nathan Horton a David Clarkson. Ich platy dokopy činia až 10,55 miliónov dolárov, lenže práve po tejto sezóne 2019/20 sa ich zmluvy končia.

Maple Leafs tým pádom potrebujú získať iných podobných hráčov, ak chcú ísť rovnakou cestou. Preto do úvahy pripadajú aj slovenskí útočníci Marián Gáborík a Marián Hossa. Ani jeden už do hry nikdy nezasiahne, zmluvy im ale stále plynú. Obaja budú v budúcom ročníku na ich konci. Gáborík poberá 4,875 milióna, Hossa dokonca 5,275 milióna.

Pre budúcu sezónu by to teda bez problémov pokrylo ten rozdiel, ktorý vytvárali Clarkson s Hortonom. Avšak, podľa TSN sú ešte lepší kandidáti ako naši útočníci, pretože Ryan Kesler s cap-hitom 6,875 milióna dolárov má dvojročný kontrakt, Henrik Zetterberg pri poslednom roku zmluvy poberá 6,08 milióna a Brent Seabrook má dokonca ešte štyri roky za 6,875 milióna dolárov na sezónu.

Toronto pritom sleduje aj situáciu okolo dvojice Michael Ferland (Vancouver Canucks) a Andrew Shaw (Chicago Blackhawks). Obaja utrpeli otrasy mozgu a ich budúcnosť je nejasná. Aj vzhľadom na problémy s platovým stropom Toronto získalo lacné posily z Európy. Obranca Mikko Lehtonen aj útočník Alexander Barabanov podpísali pre organizáciu veľmi výhodné kontrakty.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články