Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kto nahradí Cháru v pozícii kapitána Bostonu? Voľba je jednoznačná

BOSTON - Slovenský obranca Zdeno Chára má už 43 rokov a skôr či neskôr zavesí korčule na klinec. Síce sa očakáva, že minimálne ešte jednu sezónu potiahne, no napriek tomu musí Boston Bruins myslieť na budúcnosť.
Zdroj: 34272
Zdieľajte:

Naskytá sa preto otázka: Kto bude novým kapitánom? Generálny manažér Don Sweeney má už teraz vo "svojej organizácii" niekoľko skúsených mien, ktoré by sa na túto pozíciu hodili, avšak jedno prevyšuje všetky ostatné a naozaj len prítomnosť Cháru znamená, že už niekoľko nemá kapitánske "céčko" on.

Prečítajte si aj

Tipsport liga smeruje k uzavretiu, Lintner: Vyriešilo by to dve otázky

Patrice Bergeron je najdlhšie slúžiaci hráč Bruins. V meste z východu USA pôsobí už od začiatku svojej seniorskej kariéry, čo bolo v roku 2003. Zaujímavé je, že ročník 2003/04 odohral kompletne celý v NHL, ďalší bez jediného štartu v profilige zas v AHL, avšak od sezóny 2004/05 s výnimkou výluky, ktorú strávil v Lugane, neodohral inde ani jeden duel.

Už od začiatku sezóny 2006/07 je asistentom kapitána a to práve Zdena Cháru. Slovenský bek totiž v lete 2006 prišiel ako voľný hráč z Ottawy Senators a ešte predtým, ako by nastúpil na svoj prvý zápas v drese nového zamestnávateľa dostal kapitánsku funkciu. Odvtedy uplynulo aj so súčasným ročníkom 2019/20 už štrnásť sezón.

34-ročný Bergeron má na konte už 1089 zápasov v základnej časti (352+517) a ďalších 136 v play-off (40+63). Výpočet jeho trofejí je taktiež fantastický. Všetko samozrejme začína Stanley Cupom z roku 2011, navyše práve on strelil tzv. "Clinching Goal", teda gól, ktorý bol víťazný v poslednom zápase, ale potom nasledujú až štyri ocenenia Frank J. Selke Trophy, ktoré dostáva najlepšie brániaci útočník v NHL. Získal ich v rokoch 2012, 2014, 2015 a 2017.

Mimochodom. Ak máte v karanténe čas, tak si môžete pozrieť celý siedmy finálový zápas play-off 2011, v ktorom Boston Bruins porazil Vancouver Canucks 4:0 a Zdeno Chára zodvihol nad hlavu Stanley Cup. Bergeron ho dostal ako tretí, nakoľko ako druhý dostal túto poctu Mark Recchi, ktorý vtedy končil svoju bohatú hráčsku kariéry. Dvakrát už v minulosti v NHL triumfoval.

Má tiež jednu King Clancy Trophy. Tá sa udeľuje hráčovi, v ktorého osobe sa najlepšie spájajú hráčske a ľudské kvality. V neposlednom rade patrí do Triple Gold Clubu. Okrem Stanley Cupu totiž s národným tímom Kanady získal zlaté medaily na ZOH 2010 aj 2014, triumfoval na MS 2004 a k tomu ešte skôr získal zlato aj na MSJ 2005. Na seniorskom šampionáte teda triumfoval skôr ako na juniorskom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články