Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chára zmenil postoj ku kapitánstvu, vytváral na seba zbytočný tlak

Boston 13. mája (TASR) - Slovenský hokejista Zdeno Chára priznal, že sa v prvých sezónach po prevzatí funkcie kapitána v Bostone Bruins ocitol pod veľkým tlakom. Na oficiálnom webe NHL uviedol, že mu spoluhráči pomohli stať sa lepším kapitánom.
Zdroj: 35051
Zdieľajte:

43-ročný Chára je v súčasnosti najstarší aj najdlhšie pôsobiaci kapitán v NHL. V histórii Bostonu bol dlhšie slúžiaci kapitán iba Ray Bourque v rokoch 1985 až 2000. Chára ho ešte môže prekonať, kapitánske "céčko" má na sebe od roku 2006.

Prečítajte si aj

Znojmo získalo skúseného útočníka Detvy

"V prvých rokoch vo funkcii som všetko bral na seba a v dôsledku toho som sa ocitol pod veľkým tlakom. Bolo to veľmi ťažké. Čím viac času uplynie, tým lepšie začnete chápať, že musíte vedieť zdieľať zodpovednosť. Prišli k nám skúsení hráči, ktorí už získali Stanleyho pohár. A tí mi pomohli stať sa lepším kapitánom.

Je jednoducho potrebné uznať, že v niektorých situáciách musí človek dôverovať svojmu vnútornému pocitu. Pri rozhodovaní musíte zostať sami sebou a nemyslieť si, že ste lepší alebo horší ako ostatní. Robte to tak, aby z toho ťažil tím. Musíte byť nielen spoluhráčom, ale aj priateľom. Je to pre mňa veľmi dôležité.

Prečítajte si aj

VIDEO Sparta Praha získala výraznú posilu: Prichádza český reprezentant

Milujem hokej a robím to nielen preto, že som kapitán. Pomôžem spoluhráčom akýmkoľvek spôsobom a v akejkoľvek situácii," uviedol Chára.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články