Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Krásne výročie pre slovenský hokej

BRATISLAVA - Slovenský hokej sa zapísal do histórie zlatými písmenami presne v sobotu 11. mája 2002 na 66. majstrovstvách sveta.
Bývalý tréner Ján Filc má v tom jasno.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Sobota, 11. mája 2002 o 19. hodine priamy prenos STV. Už teraz pozývam všetkých k obrazovkám. Kupujte nové televízory, objednávajte miesta v hostincoch, krčmách, kaviarniach, u svojich známych. Všetko bude pri televízoroch," toto sú pamätné vety vtedajšieho komentátora Slovenskej televízie Stanislava Štefánika, ktoré vyriekol po fantastickom semifinálovom postupe cez domáce Švédsko.

Prečítajte si aj

Z Dukly Trenčín odišiel piaty hráč, po štrnástich rokoch mieri domov

Finálovým protivníkom bolo Rusko. V súboji sme viedli 2:0 aj 3:1, no skúsený súper vyrovnal na 3:3. Rozhodujúci úder zasadil 120 sekúnd pred treťou sirénou Peter Bondra, ktorý svoj protiútok so Žigom Pálffym zakončil presnou strelou k ľavej žrdi brankára Maxima Sokolova.

Prečítajte si aj

Zmení Erik Černák dres? Dostal sa do hľadáčika dvoch mužstiev

"Sme majstri sveta, sme majstri sveta! Fantasticky to znie, fantasticky sa to hovorí. Slovensko vyhralo vo finále 66. majstrovstiev sveta nad Ruskom v dramatickom zápase 4:3," takto pre zmenu reagoval bezprostredne po záverečnom hvizde Štefánikov kolega dnes, bohužiaľ, už zosnulý komentátor Miloš Kováč. Dnes je tomu pred 18 rokov, čo Slováci zatiaľ jediný raz mali možnosť vystúpiť na zlatý piedestál.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články