Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Švédski hráči trénujú na ľade, zámorskí sa sťažujú: Nie je to fér

ŠTOKHOLM - Nové nariadenia švédskych úradov umožnili hokejistom zavítať na zimné štadióny, a tak môžu trénovať na ľade. V zámorí niečo také povolené nie je, takže prichádza vlna nevôle.
Zdroj: 34347
Zdieľajte:

Novinár Darren Dreger, ktorý sa venoval celej situácii, hovorí, že v prvom rade NHL nikomu nezakázala trénovať na štadióne. Ide o lekárske doporučenie a švédski hráči teda neporušujú žiadne pravidlo.

Majú proste výhodu, že švédske úrady prijali trochu volnejšie opatrenia oproti tomu, aké vládnu v USA a Kanade. V Severnej Amerike sú arény zatvorené. Môžu do nich vstúpiť iba hokejisti, ktorí si doliečujú zranenia a to v rámci rehabilitačných programov.

Prečítajte si aj

Liška vyriešil svoju budúcnosť, už vie kde hrávať v sezóne 2020/21

Ako jeden z prvých začal vo Švédsku na ľade trénovať Elias Pettersson, útočník Vancouveru Canucks. Niektorí zámorskí hráči v tom cítia krivdu, že ak sa sezóna obnoví, budú mať istí hráči výhodu. Do tejto aktivity sa zapojil napríklad Michael Del Zotto z Anaheimu.

Ako sme písali vyššie, NHL dala iba doporučenie, čiže nezakázala nikomu trénovať, ak má vo svojej krajine legálne podmienky. Keď sa NHL obnoví, tak komisár Garry Bettman počíta s krátkym kempom: "Trval by dva alebo tri týždne. Hráči sa potrebujú dostať do formy."

ANKETA: Mali by podľa vás švédski hráči trénovať, aj keby to bolo voči ostatným nefér?

  • Ak môžu, prečo nie?!

    100%

  • V rámci férovosti by nemali trénovať

    0%

  • Neviem odpovedať

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články