Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

7 faktov NHL, o ktorých ste možno nepočuli

Počas takmer storočnej existencie NHL sa udialo v lige mnoho kuriozít a zaujímavosti, o ktorých ste možno nevedeli. Dnes vám prinášame článok o najvýraznejších z nich.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Najbizardnejšie vylúčenie

Randy Pierce bol po svojom góle v čase 19:27 tak nadšený, že zdvihol z ľadu puk, keď sa ho brankár pokúšal vrátiť rozhodcovi kvôli vhadzovaniu. Pierce celý rozradostený z prvej výhry v histórií klubu Colorado Rockies nad New York Islanders puk pobozkal a bol vylučený za zdržovanie hry.

Jediný hráč, ktorý sa do NHL nesmel vrátiť

Billy Coutu bol známy svojou brutalitou po tom, čo bol nespočetne veľa krát pokutovaný za nedovolené zákroky, dokonca aj na svojich spoluhráčov. Jedného dňa po prehre 3:1 s Ottawou, čo stálo Boston vyradenie z playoff, Coutu sa stal jediným hráčom so zákazom hrať v NHL, pretože zaútočil na rozhodcu Gerryho LaFlammea.

Najväčšia NHL rodina

Louis a Grace Sutterovci z Vikingu v Alberte majú právo sa titulovať ako najhrdší hokejový rodičia na svete. Každý z ich šiestich synov obliekal uniformu NHL : Duane, Brent, Brian, Darryl a dvojčatá Ron a Rich. V najprestížnejšej lige sveta sa tak meno Sutter objavovalo počas 25 rokov od 1976 do 2001. Päť sezón (1982-87) hrali všetci bratia v lige v rovnaký čas, z čoho štyria boli kapitáni svojich tímov. Brent, Brian a Darryl sa dokonca neskôr stali hlavnými trénermi NHL.

Jediný hráč, ktorý zaznamenal 50 a viac gólov 9 sezón za sebou

Po prečítaní nadpisu vás mohli logicky napadnúť hráči ako Wayne Gretzky, Mario Lemieux alebo Brett Hull. Ani jednej z týchto legiend sa však nepodarilo to, čo dokázal Mike Bossy od svojej prvej sezóny 1977-78. Ako nováčik v NHL zaznamenal 53 gólov a v ďalších ročníkoch nazbieral postupne 51, 68, 64, 60, 51, 58 s 61 gólov. Naozaj neskutočná bilancia.

Žena v NHL!

Manon Rhéaume hrala za Tampu Bay Lightning v dvoch prípravných zápasoch: raz proti St. Louis Blues počas predsezóny 1992 a o rok na to proti Bostonu. Napriek tomu, že hrala iba v dvoch zápasoch, hokejový svet na ňu asi nikdy nezabude.

Wayne a Brent Gretzky držia rekord za najviac bodov nazbieraných dvoma bratmi. Wayne má 2857 a Brent 4

Všetci poznáme Waynea Gretzkyho a jeho úspechy, ale o jeho mladšom bratovi Brentovi sa vie len málo. Brent síce nezažil dlhú kariéru v NHL, odohral 13 zápasov za Tampu Bay a počas kratučkej kariéry si pripísal 4 body. Proti legendárnemu bratovi nastúpil len raz. Napriek tomuto faktu, sa hokejista zahalený bratovým tieňom môže popýšiť tým, že patrí do najofenzívnejšieho súrodeneckého dua histórie NHL.

Ak by Wayne Gretzky nedal počas kariéry jediný gól, stále by bol číslom jedna

Hráč s číslom 99 už pravdepodobne navždy ostane na vrchole. Svoju aktívnu hráčsku kariéru zakončil s 2857 bodmi, druhý hráč má o 1000 bodov menej a je ním Mark Messier. Neuveriteľným faktom je však to, že ak by ste odstránili všetkých takmer 900 gólov (894) z Gretzkyho štatistiky, Messier by mu stále iba dýchal na krk. Wayne má totižto na konte viac asistencií ako ktorýkoľvek iný hráč bodov! Gretzky sa stal taktiež jediným hráčom, ktorý zaznamenal 200 bodov za sezónu. Najbližšie sa k tejto méte priblížil Mario Lemieux s 199 bodmi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články