Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ruské hviezdy NHL výrazne pomáhajú v boji s koronavírusom: Nakupujú respirátory, darovali aj financie

NEW YORK - Ruskí hokejisti zo zámorskej NHL Artemij Panarin, Sergej Bobrovskij a Semjon Varlamov sa v USA zapojili do boja s koronavírusom.
Zdroj: 32963
Zdieľajte:

Nákupom pomôcok pomáhajú zdravotníkom zvládnuť náročnú situáciu v krajine. Útočník Rangers Panarin venoval 1500 respirátorov špecializovanej klinike v New Yorku, nemocnica ich dostala v piatok.

"Sme veľmi vďační za jeho veľkorysý dar i za jeho odkaz prostredníctvom videa, v ktorom so spoluhráčmi poďakoval za náš záväzok pomôcť New Yorku počas tejto pandémie," uviedol pre zámorské médiá lekár zo spomínanej kliniky Bryan Kelly.

Prečítajte si aj

Namiesto šampionátu konzolové hry, v budúcej sezóne by chcel Šimon Nemec stabilné miesto v zostave Nitry

Brankár Floridy Panthers Bobrovskij daroval tisíce respirátorov viacerým nemocniciam v meste Fort Lauderdale a v priľahlých oblastiach. Okrem toho venoval 100.000 amerických dolárov pre zamestnancov domovskej haly "panterov" BB&T Center v Sunrise, ktorí v čase krízy prišli o prácu.

Iniciatíva jeho krajana a brankára New Yorku Islanders Varlamova zabezpečila dodávku 3000 respirátorov pre zdravotníkov na newyorskom Long Islande.

NHL pre koronakrízu pauzuje od 12. marca až do odvolania, hráči majú zatiaľ zotrvať v domácej karanténe. V Spojených štátoch evidovali počas víkendu už viac ako 300.000 prípadov nákazy novým koronavírusom a vyše 8400 úmrtí.

Prečítajte si aj

Majiteľ Vegas daroval vysokú sumu peňazí na boj proti koronavírusu
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články