Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Začína sa boj o prežitie

KOŠICE - Košický hokej sa dlhodobo opieral o najväčšieho sponzora, ktorým je firma U.S.Steel. Koronavírus už teraz napáchal nemalé škody vo všetkých sférach.
Zdroj: 33877
Zdieľajte:

Prvým klubom, ktorý musel utlmiť svoju činnosť, bol HC Slovan Bratislava. Okrem toho rozviazal spoluprácu s generálnym manažérom Jurajom Bakošom. Niečo podobné musia urobiť aj v Košiciach. V metropole východu však zatiaľ nehrozí, aby museli uvoľniť niektorého z čelných predstaviteľov.

Prečítajte si aj

Plní sa čierny scenár? Druhý klub KHL zrejme skončí

„Situácia u nás je veľmi podobná ako v Slovane, respektíve vo všetkých slovenských kluboch. Predčasné ukončenie sezóny znamenalo pre všetky kluby veľkú finančnú stratu a Košice nie sú výnimkou. Je dôležité si uvedomiť, že táto pandémia má a bude mať ďalekosiahle následky na fungovanie celej spoločnosti i ekonomiky. Všetci, ktorí pracujú v športovom odvetví, si uvedomujú, že pre všetky kluby sa začína boj o holé prežitie. Áno, situácia je komplikovaná aj v Košiciach,“ opisuje ťažkú aktuálnu situáciu prezident HC Košice Július Lang, v dialógu pre sport.sk. Východniari jedným z mala klubov, u ktorých hráči nepracujú ako SZČO, ale sú zamestnancami.

Prečítajte si aj

VIDEO Neuveriteľný zákrok brankára vo finále bieloruskej ligy

"Sme jeden z mála klubov, ktorý má s hráčmi zamestnanecké zmluvy. S hráčmi sme sa snažili dohodnúť a rokovania ešte stále prebiehajú. Budeme sa snažiť byť maximálne korektní. Samozrejme, po hranicu, pokiaľ nám to finančná situácia dovoľuje,“ dodal Július Lang.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články