Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rybár je štvrtým najlepším brankárom fínskej Liigy, prekvapivo vyhral český tínedžer

HELSINKI - Najlepším brankárom fínskej Liigy v sezóne 2019/20 sa stal iba 19-ročný český gólman Lukáš Dostál.
Zdroj: 32563
Zdieľajte:

Cenu Urpa Ylönena mu udelili v hlasovaní novinári, ktorí ho mimochodom zaradili aj na šieste miesto v boji o MVP sezóny. Dostál chytal za Ilves Tampere. Jeho úspešnosť zákrokov bola 92,76%, čo je tretie najvyššie číslo a priemerne inkasoval len 1,78 gólu na zápas. Okrem toho si trikrát udržal čisté konto.

Prečítajte si aj

Známy český kouč, ktorý získal s reprezentáciou na MS dvakrát zlato, prijal ponuku silného klubu Extraligy

Na druhom mieste sa umiestnil Nór Henrik Haukeeland (KooKoo Kouvola), ktorý mal 157 bodov, tretí bol Justus Annunen (Kärpät Oulu) so ziskom 63 bodov a na štvrtej priečke sa umiestnil slovenský gólman Patrik Rybár (Kärpät Oulu). Dostal 28 bodov. Ako jediný z prvej šestky ho žiadny novinár vo svojom rebríčku nezaradil na prvé miesto. Päticu uzatvára Kanaďan Michal Garteig (Tappara Tampere).

Prvenstvo Dostála v boji o najlepšieho brankára sezóny je prekvapivé z niekoľkých dôvodov. Hlavným faktorom je jeho vek, stále má iba 19 rokov a potom aj to, že z legionárov to naposledy dokázal v roku 1998 Američan Tim Thomas. Ten Thomas, ktorý v roku 2011 doviedol Boston Bruins k Stanley Cupu.

Prečítajte si aj

Prezident HC ´05 Koval reagoval na vyjadrenia Šatana: Pomenoval niekoľko sporných bodov a vrátil ocenenie od SZĽH

Dostál získal 244 bodov. Práva ne neho vlastní Anaheim Ducks, s ktorým má platnú nováčikovskú zmluvu, takže možno už v budúcej sezóne ho uvidíme v NHL. Rodák z Brna je vážnou prekážkou aj pre nášho Romana Durného.

Účastník posledných dvoch MSJ je druhým českým brankárom, ktorý získal cenu pre najlepšieho gólmana Liigy. V roku 1992 to totiž dokázal Petr Bříza (Lukko Rauma). V posledných dvoch rokoch triumfoval Veini Vehviläinen (Kärpät Oulu).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články