Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prezident Banskej Bystrice komentuje rozhodnutie SZĽH

BANSKÁ BYSTRICA - Mužstvo spod Urpína sa musí uspokojiť so slovným spojením trojnásobný majster. Tomu však nerobí žiadny problém a plne rešpektuje nový verdikt VV SZĽH.
Zdroj: 32189
Zdieľajte:

Tipsport liga bola po poľskej Ekstraklase druhou súťažou, ktorá sa nebála vyhlásiť majstra. Tento krok sa však nestretol s pochopením či už medzi klubmi alebo fanúšikmi konkurencie, a tak padlo rozhodnutie na sklonku marca odobrať Banskej Bystrici titul, ktorý získali takpovediac spoza stola. Prezident SZĽH Miroslav Šatan vo videorozhovore uviedol, že vyzval klub, aby odovzdal titul. Krátko po definitívnom rozhodnutí sa pre médiá vyjadril prezident "baranov" Juraj Koval.

Prečítajte si aj

Repríza MS 2002 Slovensko - Švédsko: Chyba, ktorú si možno všimol len málokto

„Rozhodnutie výkonného výboru akceptujeme – ako každého orgánu zväzu. Podľa zväzových stanov sme povinní. Rozhodnutie bolo prijaté chaotickým spôsobom. Tak, ako sme začali ligu, keď nám nové vedenie zväzu dalo predpisy, ako sa začne sezóna 2019/2020, asi päť dní pred začiatkom súťaže. Tento chaos pokračoval aj pri predčasnom ukončení súťaže, keď nám zväz prostredníctvom svojho orgánu, Ligovej rady, doručil 12. marca uznesenie o udelení titulu. Teraz nám ho odobral.

Nič iné sa ani nedalo očakávať. Obsahovo ho nenamietam, ale je absolútne neprofesionálne, keďže SZĽH od 9. marca vedel o hrozbe predčasného ukončenia súťaže. Na rokovaní v Hronseku a o dva dni na to vo Zvolene boli prítomní viacerí zástupcovia zväzu. Mali tam prísť s riešeniami, ako bude zväz postupovať v prípade ukončenia ligy.

Na to neboli pripravení, a práve preto vznikol tento chaos na druhý deň po rokovaní klubov vo Zvolene, keď Ligová rada prijala uznesenie o udelení titulu. O tri týždne to zase výkonný výbor zrušil. Nevidím dôvod, prečo výkonnému výboru toľko trvalo, aby sa zaoberal touto otázkou. Prečo sa to tak naťahovalo,“ reagoval Koval pre sport.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články