Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šatan sa vyjadril o olympijskej kvalifikácii: Uskutoční sa v pôvodnom termíne?

BRATISLAVA - Pandémia koronavírusu zasiahla šport tvrdo a rovnako tomu bolo aj v hokeji. Po zrušených európskych ligových súťaží a pozastavenej NHL sa nebudú konať ani majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku.
Zdroj: 33041
Zdieľajte:

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan: "Je nám ľúto, že ich zrušili, všetci sme sa na ne tešili, ale pri tejto situácii, keď nie je možné trénovať, pripravovať sa a ani sa zhromažďovať, to bolo jediné rozumné riešenie, ktoré mohla IIHF urobiť a očakávali sme ho už mesiac. Neuskutoční sa ani kongres, ktorý bol naplánovaný počas MS a na ktorom sa malo rozhodnúť o veľa veciach. Budeme si musieť počkať na náhradný termín. Budeme čakať na informácie, ktoré musia federácie vedieť do nasledujúcej sezóny," uviedol.

Prečítajte si aj

Šatan vyzval Kovala, aby Banská Bystrica vrátila titul: Prezident SZĽH kritikou na klub nešetril

Slovenská reprezentácia mala pred šampionátom odohrať osem prípravných zápasov. "Sú de facto zrušené. Nemôžem to povedať oficiálne, čakáme na správu, keď to bude vyhlásené. Z vnútorných informácií od nás môžem povedať, že sme už podpísali dokument, a tak isto aj iné krajiny, že súhlasíme so zrušením a v podstate sme vo fáze, kedy sa čaká na nejaké oficiálne vyhlásenie pre verejnosť, že tieto akcie sú tiež zrušené," vysvetlil Šatan.

Pre pandémiu sa neuskutoční ani turnaj A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov. Tie sa mali konať od 13. do 19. apríla v Spišskej Novej Vsi. Slovensko má stále záujem o ich organizáciu. "My sme pri rozhovoroch so zástupcami všetkých federácií ponúkli, že by sme boli ochotní organizovať ich aj v náhradnom termíne. Bohužiaľ, zatiaľ sa s istotou nevie ani to, či bude v auguste olympijská kvalifikácia a či sa zrušené tohtoročné šampionáty budú organizovať na budúci rok v rovnakých krajinách alebo v nových. Všetky tieto informácie sú v tejto situácii nezodpovedané a čakáme na kongres, ktorý bude musieť vyriešiť veľa problémov," dodal Šatan.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články