Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

O dva týždne sa rozhodne o osude Bratislavy Capitals, nadnárodná liga ostala bez sponzora

VIEDEŇ - O účasti slovenského hokejového klubu Bratislava Capitals v nadnárodnej Rakúskej lige by sa malo rozhodnúť do 15. apríla. V utorok o tom informovala agentúra APA.
Zdroj: 33941
Zdieľajte:

Podľa jej informácií momentálne prebieha ekonomický audit bratislavského tímu, čo je jedna z podmienok prijatia do súťaže. "Za predpokladu jeho pozitívneho výsledku sa očakáva, že jedenásť doterajších účastníkov súťaže urobí konečné rozhodnutie o prijatí Bratislava Capitals do 15. apríla," uviedol konateľ súťaže Christian Feichtinger.

Prečítajte si aj

Prekvapivý krok SZĽH: Banskej Bystrici odobrali majstrovský titul!

Do 31. marca muselo všetkých jedenásť súčasných tímov ligy predložiť prihlášku do nasledujúcej sezóny, čo sa v utorok aj stalo. Štart novej sezóny je naplánovaný na 18. septembra, no bude podliehať vývoju pandémie koronavírusu, pre ktorú 10. marca vedenie súťaže predčasne ukončilo sezónu 2019/20. Nadnárodná Rakúska liga mala prebiehajúcej sezóne názov Erste Bank Eishockey Liga (EBEL), no tento partner s ňou na nasledujúci ročník už nepredĺžil kontrakt.

Prečítajte si aj

FOTO Fanúšikovia Zvolena si môžu objednať štýlové rúška: Kritiku vyvolala cena

Bratislava Capitals už dostali zelenú od Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na účasť v medzinárodnej súťaži, v ktorej pôsobia tímy z Rakúska, Talianska, Česka a Maďarska. Slovenské kluby v ére samostatnosti pôsobili mimo územia SR dosiaľ len v troch prípadoch - Lev Poprad a Slovan Bratislava účinkovali v nadnárodnej KHL a Nové Zámky v MOL lige.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články