Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Igor Nemeček komentuje špekulácie okolo MS 2020

BRATISLAVA - Niekdajší prezident SZĽH či manažér slovenskej reprezentácie Igor Nemeček sa vyjadril k rôznym špekuláciám ohľadom tohtoročných MS vo Švajčiarsku.
Zdroj: 10123
Zdieľajte:

Bývalý prezident SZĽH Igor Nemeček pracuje v štruktúrach IIHF už sedemnásť rokov. Vlani bol tiež riaditeľom organizačného výboru MS na Slovensku. "Alternatíva, že by sa šampionát konal bez divákov, bola nepriechodná. To by nemalo zmysel. V súčasnosti prebiehajú diskusie, či zrušené MS odložíme o rok, ale to tiež nie je realizovateľné. Aktuálne vidím iba jednu možnosť, a to presunutie MS vo Švajčiarsku na rok 2026, keďže všetky nasledujúce do roku 2025 sú zadelené. Neverím, žeby niektorý z najbližších organizátorov prenechal usporiadateľské práva Švajčiarom,“ myslí si v dialógu pre hockeyslovakia.sk v súvislosti so zrušením šampionátu vo Švajčiarsku z dôvodu prepuknutia nového ochorenia COVID-19.

Prečítajte si aj

Traja Slováci súhlasili s finančnými ústupkami

Medzinárodná hokejová federácia oficiálne ukončila májový turnaj v sobotu 21. marca. Následne sa vynorili špekulácie, že sa MS 2020 nakoniec uskutočnia s niekoľkomesačným odstupom.

Pozrite si aj

VIDEO Momenty histórie: Skvelý gól tichého zabijaka v národnom tíme

„Hovorí sa, že nikdy nehovor nikdy, ale nemyslím si. Táto možnosť je nereálna. V auguste sú na programe olympijské kvalifikácie, v septembri sa začnú všetky súťaže a v decembri bude šampionát hráčov do 20 rokov. Zosúladiť všetky okolnosti vrátane možnosti príchodu hráčov z NHL, KHL a iných popredných súťaží by bolo mimoriadne ťažké. Veľmi malé percento dávam možnosti, že by sa MS presunuli z mája na neskorší termín v roku 2020,“ pridal na záver svoj pohľad Igor Nemeček, ktorý viedol SZĽH v období 2011 - 2016.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články