Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Bývalý útočník Banskej Bystrice hlási návrat do Fínska: Nadviaže na skvelú minulú sezónu?

HELSINKI - Fínsky tím Sport získal päť nových posíl. Medzi nimi je aj bývalý útočník HC ´05 iClinic Banská Bystrica - Niclas Lucenius.
MetaTitle: SR hokej TL 47. kolo Banská Bystrica Košice BBX.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zvyšné kvarteto hráčov tvoria obrancovia Aleksi Mäkelä a Olli Vanttaja (obaja Kärpät) a útočníci Jonne Virtanen (Herning Blue Fox) a Švéd Patrik Karlkvist (MODO Hockey).

30-ročný Lucenius v tomto ročníku za HPK odohral 43 zápasov a získal 22 bodov (6+16). Sezónu dohral za nemecký Düsseldorfer EG v DEL lige. Nastúpil na osem stretnutí (1+6).

Prečítajte si aj

Český klub kvôli koronavírusu prepustil všetkých hráčov, končia aj Slováci: Je to jediné možné riešenie

Perfektne mu však vyšla hlavne minulá sezóna, ktorú začínal síce v tíme LeKi, hrajúcom nižšiu Mestis, avšak za 15 duelov tam získal 23 bodov a podpísal ho práve HPK. Klubu pomohol k zisku majstrovského titulu, keď vo finále porazil Kärpät. Nastúpil na 55 stretnutí a nazbieral 43 bodov (15+28).

Lucenius počas kariéry nastupoval aj na Slovensku za HC ´05 iClinic Banská Bystrica. V sezóne 2015/16 odohral pätnásť duelov (2+8). Okrem toho pôsobil v Diname Riga, Tappare Tampere, TPS Turku, Sporte, SC Rapperswil-Jona Lakers či Eispiraten Crimmitschau. Fínsko dvakrát reprezentoval na MS U18 a dvakrát tiež na MSJ. V roku 2007 ho draftovala Atlanta Trashers.

Prečítajte si aj

Titul v Tipsport lige sa udeliť nemusel, Lintner vysvetlil prečo
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články