Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Džugan cestoval z USA tri dni, zamieril rovno do karantény

BRATISLAVA - Mladý útočník Róbert Džugan má za sebou zaujímavú sezónu. Začal ju v áčku Dukly Trenčín, na prelome rokov strelil štyri góly na MSJ a následne odišiel do americkej juniorskej ligy USHL, kde nastupoval za Cedar Rapids RoughRiders. 19-ročný hokejista poskytol rozhovor pre náš web.
Zdroj: 33296
Zdieľajte:

USHL sa rozhodli zrušiť. Ako vyzerala situácia v posledných dňoch?

Súťaž v Amerike prebiehala normálne aj cez to všetko, čo sa dialo v Európe. Pozastavenie a ukončenie ligy prišlo zo dňa na deň, čo úplne rešpektujem, lebo zdravie nás všetkých je prvoradé. Bol som sklamaný, akým spôsobom skončila sezóna, ale nikto nemohol vedieť, že sa niečo takéto stane. Pevne verím, že túto situáciu všetci zvládneme a skončí to čím skôr.

Chystáš sa vrátiť späť domov?

Práve som docestoval na Slovensko, po troch dňoch strávených v lietadlách, vlakoch, autobusoch a všade možne. Momentálne sa nachádzam v karanténe v Tatrách, kde budem musieť stráviť pár dní a potom čakať na výsledky testov. Dúfam, že všetko dopadne dobre a čo najskôr budem môcť byť s rodinou.

Prečítajte si aj

Česká hviezda si vymyslela veľkú výzvu: Napriek zavretým hraniciam pôjde z Moskvy domov autom

Dostal si šancu v áčku Dukly. Čo to pre teba znamenalo?

Obrovské skúsenosti, či na ľade, alebo mimo ľadu. Som veľmi rád, že som mohol byť v trenčianskej kabíne. Taktiež veľmi ďakujem za príležitosť, ktorú som dostal od trénerov v Dukle, za čo som im nesmierne vďačný.

Zvykol si si rýchlo na to, že si v A-tíme?

Bol som s chalanmi úplne od začiatku prípravy pred sezónou a viacero chalanov som už poznal, takže zvyknúť si na kolektív nebol veľký problém. Samozrejme, bola to moja prvá sezóna medzi mužmi, takže veľa vecí bolo iných a musel som si na ne zvykať. Hokej bol tiež iný ako ten juniorský, bol to kúsok rozdiel.

Ako si sa cítil na ľade v zápasoch Tipsport ligy?

Na ľade som sa cítil dobre, aj keď som nemal toľko priestoru, ale taký je prechod do seniorského hokeja. Každý mladý hráč si tým musí prejsť. Mal som aj možnosť rok predtým hrať v Tipsport lige za Orange 20, čo bolo výhodou, keďže som súťaž trochu poznal.

Ako sa zrodil prestup do USHL?

Ponuka do USHL prišla po MSJ. Veľmi som neváhal, keďže som už pár rokov odchod zo Slovenska odkladal. Rozmýšľal som aj nad inými ponukami, ktoré som mal, ale najviac sa mi páčila ponuka od Rough Riders.

Čo by si povedal o kvalite a podmienkach v USHL?

Popravde som bol kúsok prekvapený, akú kvalitu má tá liga, vôbec som to nečakal. Hokej je tam strašne rýchly a všetci hráči sú kvalitní. Liga je strašne vyrovnaná a nie je rozdiel, či hráte proti poslednému alebo prvému. Preto je tam veľmi ťažké presadiť sa. Podmienky sú tam vo všetkých smeroch výborné a na najvyššej úrovni. Nedajú sa porovnať s podmienkami na Slovensku.

MSJ ti z osobného hľadiska vyšli. Ako ich hodnotíš s odstupom času zo svojho pohľadu?

Keď sa na to pozriem s odstupom času, môžem byť spokojný, aj keď určite tie osobné výkony mohli byť aj lepšie. Celé majstrovstvá som si užíval a budem na ne spomínať len v dobrom. Hodnotím ich pozitívne.

A z tímového pohľadu?

Z tímového hľadiska ma mrzia výsledky a aj celková hra. Myslím si, že sme mali na oveľa lepšie herné výkony. Škoda, že sme slovenských fanúšikov a divákov nedokázali až tak potešiť, lebo každý zápas tvorili na štadióne úžasnú atmosféru, za čo im treba poďakovať, nakoľko nie je nič lepšie ako hrať pred plnými domácimi tribúnami.

Už vieš, kde budeš pôsobiť v budúcej sezóne?

Pravdepodobne ostanem, chcel by som stráviť ešte jeden rok v USHL. Rozprával som sa už aj s trénerom, ktorý by bol veľmi rád, keby tam ostanem ešte na ďalšiu sezónu. Nie je to ale ešte isté, keďže v hokeji sa všetko rýchlo mení a neviete, kde budete zajtra. Hlavne si teraz chcem oddýchnuť, dať pauzu od hokeja a čo najviac byť s rodinou a priateľmi.

Aké máš ciele v budúcej sezóne?

Spraviť čo najlepšiu sezónu ako sa len bude dať. Na to, aby sa mi to podarilo musím byť dobre pripravený a začnem už od letnej prípravy, ktorá je veľmi dôležitá. Chcem ju mať veľmi dobrú, či už na suchu alebo na ľade. Nechcem si však dávať privysoké ciele a hádzať si toho na ramená veľa, lebo to nie je dobré. Ciele určite mám, ale tie nechcem dopredu hovoriť. Či som ich splnil, poviem po sezóne. Hlavne chcem hrať najlepšie ako viem, užívať si hokej a mať z neho radosť, ale samozrejme so všetkým, čo k tomu patrí.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články