Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci prileteli z Fínska vládnym špeciálom, na severe Európy najskôr nefungovali žiadne obmedzenia

BRATISLAVA - Pandémia koronavírusu ukončila sezónu aj slovenským hokejistom vo fínskej najvyššej súťaží. V závere minulého týždňa sa vrátili vládnym špeciálom do vlasti a nastúpili na povinnú 14-dňovú karanténu.
Zdroj: 32064
Zdieľajte:

Najviac môže zrejme ľutovať útočník Michal Krištof, ktorého tím Kärpät Oulu s prehľadom vyhral základnú časť, vedenie Liigy však ukončilo ročník bez udelenia titulu. "Škoda play off, ale zdravie je dôležitejšie. Základná časť bola dobrá, čo sa týka tímového výkonu. Bodov som mal menej, no vždy som odvádzal najlepšiu robotu pre tím. V niektorých ročníkoch sa darí viac, inokedy menej," zhodnotil svoju sezónu pre web hockeyslovakia.sk Krištof.

Prečítajte si aj

K titulu pre Banskú Bystricu sa vyjadril aj Tomáš Tatar: Aký má názor?

Po príchode na Slovensko sa hokejisti ocitli v krajine, kde platia prísnejšie opatrenia v súvislosti s bojom proti epidémii. "Vo Fínsku som koronavírus nevnímal vôbec. Ak by som nesledoval dianie doma, alebo vo svete, ledva by som niečo spozoroval. Nefungovali žiadne obmedzenia, nič nebolo zatvorené. Pravdou je, že od južnej a strednej Európy, kde je to najhoršie, sú dosť vzdialení. Až po návrate domov mi povedali, že Fíni plánujú zatvoriť školy," opísal situáciu na severe Krištof.

Dvadsaťročný útočník Filip Krivošík si dokázal vo Fínsku vybudovať silné renomé. Za tím HPK Hämeenlinna strelil v 57 zápasoch 11 gólov a pridal 12 asistencií. "Som veľmi spokojný. Dosiahol som viacero stanovených cieľov. Škoda, že majstrovstvá sveta sa pravdepodobne neuskutočnia. Chcel som na nich hrať," povedal Krivošík, ktorý bez veľkých rečí akceptoval situáciu vo svete: "Verím, že sa to čoskoro zlepší. Aj vďaka momentálnym opatreniam. Ak sa každý postaví k situácii zodpovedne, budeme na dobrej ceste poraziť vírus."

Prečítajte si aj

Dvaja slovenskí obrancovia s bohatými skúsenosťami z reprezentácie a NHL ostanú bez klubu

Stabilnú pozíciu v tíme Lukko Rauma mal aj Kristián Pospíšil, ktorý zaznamenal 15 gólov a 19 asistencií. "Sezónu vnímam pozitívne aj napriek tomu, že sa skončila predčasne. Minulý rok som nehral hokej pre zranenie, napriek tomu som sa presadil vo fínskej lige a dostal šancu ukázať sa v reprezentácii," pripomenul Pospíšil, ktorý porovnal situáciu vo Fínsku a na Slovensku: "Ak by som mal porovnať intenzitu paniky, väčšia panuje na Slovensku. Na druhej strane, u nás sú opatrenia prísnejšie a to je podľa mňa správne. Dôležité je aj ich dodržiavanie."

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články