Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

O osude májových MS 2020 rozhodnú neskôr, dva turnaje zrušili

ZÜRICH - Mimoriadny kongres predstaviteľov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v utorok zrušil turnaje MS A-skupiny 1. divízie a aj MS B-skupiny 2. divízie.
Zdroj: 32399
Zdieľajte:

O osude májových MS, ktoré by sa mali konať vo švajčiarskych mestách Laussane a Zürich, sa rozhodne neskôr. Rozhodnutie prijali predstavitelia IIHF počas konferenčného hovoru. Turnaj A-skupiny 1. divízie sa mal konať v Ľubľane v Slovinsku od 27. apríla do 3. mája 2020, zatiaľ čo turnaj B-skupiny 2. divízie B bol naplánovaný od 27. apríla do 3. mája v poľských Katoviciach. Hlavným bodom programu bolo prediskutovať najnovší vývoj pandémie koronavírusu v súvislosti s MS vo Švajčiarsku, ktoré sú naplánované od 8. do 24. mája.

Prečítajte si aj

Stantiena mrzí predčasný koniec, Slovan už mapuje posily do budúcej sezóny

K debate sa pripojili tiež zástupcovia organizačného výboru a zúčastnené tímy MS, ako aj marketingový partner šampionátu spoločnosť Infront Sports & Media a hlavný sprostredkovateľ poistenia IIHF pre MS. "Žiaľ, momentálne nie je možné prijať žiadne zásadné rozhodnutie," povedal prezident IIHF René Fasel pre iihf.com. "Zainteresované strany otvorene diskutovali o zložitej situácii s koronavírusom, ktorá ovplyvňuje mnoho krajín, ako aj zúčastnené tímy," dodal Fasel.

IIHF informovala všetky zainteresované strany o tom, že zostávajú v úzkom kontakte so švajčiarskymi úradmi a poisťovňou s cieľom monitorovať situáciu ohľadom koronavírusu a jeho vplyvu na MS. Podľa vývoja budú informovať všetky zúčastnené strany. Vo Švajčiarsku evidujú 2742 prípadov ochorenia COVID-19, hlásia 27 úmrtí. Celosvetovo je v 163 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 190-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 7500 osôb.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanadský útočník si po skvelej sezóne môže vyberať z ponúk popredných klubov
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články