Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

O ďalšom fungovaní Tipsport ligy sa rozhodne v stredu

BRATISLAVA - Od utorka 10. marca je na Slovensku zákaz organizovať verejné podujatia s vyšším počtom ľudí v rámci prevenčným opatrení proti možnej hrozbe šírenia sa koronavírusu, čo sa samozrejme negatívne dotklo aj Tipsport ligy.
Zdroj: 28848
Zdieľajte:

Minimálne dva týždne teda neuvidíme žiadne stretnutie najvyššej slovenskej súťaže. Zákaz vydal premiér Peter Pellegrini v pondelok podvečer, čiže zhruba 24 hodín pred plánovaným utorkovým kolom. Aktuálne kluby stoja pred otázkou ako vlastne budú v najbližšom období fungovať. Odpoveď má prísť v stredu, kedy je na programe zasadnutie Pro-Hokeja, kde sa rozhodne o ďalšom priebehu celej súťaže.

Prečítajte si aj

Premiér Pellegrini vydal zákaz usporadúvať verejné podujatia, týka sa to aj športových zápasov

Riešiť sa teda bude hlavne to, akým spôsobom sa súťaž v ročníku 2019/20 dohrá, nakoľko dva týždne nútenej prestávky sú v tejto fáze veľmi veľa. Už takto sa sezóna mala končiť neskôr ako zvyčajne, keďže prvé finále je na programe 18. apríla, prípadné siedme až 29.4.2020 a 8. mája začínajú majstrovstvá sveta. Samozrejme, pri ohľade na koronavírus je otáznik asi všade, ale ak berieme možnosť, že po dvoch týždňoch sa opäť nabehne na "normálny režim", tak možností je málo.

Či je reálna možnosť, že by sa sezóna 2019/20 ukončila predčasne a v platnosti by teda ostali len všetky doteraz odohraté zápasy je veľmi skoro hovoriť a z pohľadu fanúšika hokeja na to ani nechceme pomyslieť. Ostáva preto veriť, že situácia vo svete aj v Tipsport lige pôjde už len správnym smerom a znova sa budeme môcť bezpečne stretávať na hokejových štadiónoch, pretože aj keď situácia nie je priaznivá, tak zdravie všetkých je vždy prvoradé.

Prečítajte si aj

Všetky zápasy pod hlavičkou SZĽH sú do 23. marca zrušené a odložené na neurčito
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články