Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Neuveriteľný zápas hviezdy NY Rangers: Strelila päť gólov vrátane víťazného

NEW YORK - Slovenský hokejový útočník Richard Pánik si pripísal dve asistencie v nočnom zápase zámorskej NHL, no jeho Washington prehral na ľade New Yorku Rangers 5:6 po predĺžení.
Zdroj: 34538
Zdieľajte:

Zibanejad dal aj víťazný zásah v predĺžení, keď po skvelom pase Artemija Panarina premenil samostatný nájazd a rozjasal Madison Square Garden. "Puky ma dnes sledovali. Pozrite si tie góly, boli to neskutočné situácie. Bol som vždy v pravý čas na pravom mieste. Tento večer si budem pamätať dlho," povedal pre nhl.com švédsky útočník, ktorý dosiahol druhý hetrik v sezóne, štvrtý v kariére, ale prvýkrát skóroval päťkrát.

Naposledy sa podobný kúsok podaril v NHL fínskemu útočníkovi Patrikovi Lainemu z Winnipegu Jets 24. novembra 2018. V drese Rangers strelili päť gólov predtým len Mark Pavelich (23. februára 1983) a Don Murdoch (12. októbra 1976).

Prečítajte si aj

VIDEO Pánik s dvomi bodmi, Černák asistoval, Halák vychytal Bostonu výhru

Divoký duel bol po dvoch tretinách vyrovnaný 3:3. V záverečnej dvadsaťminútovke dostal Rangers dvakrát do vedenia Zibanejad, ale na oba jeho góly odpovedal Alexander Ovečkin, ktorý v poslednej minúte poslal duel do predĺženia. Kapitán Capitals strelil svoj 46. a 47. gól v sezóne a dotiahol sa na lídra Davida Pastrňáka z Bostonu. Celkovo má na konte 705 zásahov a v historických tabuľkách stráca na siedmeho Mikea Gartnera tri góly. Rangers delia od postupu na pozície play off už len dva body.

"Každý ďalší duel bude pre nás zápasom sezóny," povedal Zibanejad, ktorý je s 38 gólmi piatym najlepším strelcom ligy. Pánik bodoval v treťom zápase za sebou a vo štvrtom z posledných piatich, zároveň zaznamenal druhý dvojbodový zápis v sezóne. Pri jeho prvej asistencii si strelecký účet v Capitals otvoril Iľja Kovalčuk, potom bol na konci peknej akcie slovenského krídelníka Garnet Hathaway. Pánik nazbieral 20 bodov (8+12) v 57 zápasoch. V tomto stretnutí bol mimoriadne efektívny, dve asistencie a dva plusové body stihol za necelých deväť minút na ľade.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články