Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spomienka na minuloročné boje o medaile v Extralige juniorov: Finále s jedinou výhrou v domácom prostredí

BRATISLAVA - Vyrovnané štvrťfinálové série v play-off Extraligy juniorov v tejto sezóne 2019/20 priniesli štyroch semifinalistov. Zhodou okolností sú to tie isté tímy, ktoré sa medzi kvartetom najlepších predstavili aj v minulej sezóne.
Zdroj: 31362
Zdieľajte:

Poďme sa vrátiť v čase a v krátkosti si zaspomínať na boje o medaile v minuloročnom semifinále a finále play-off Extraligy juniorov. V semifinále na seba narazili HK Poprad proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HK Dukla Trenčín na MMHK Nitra. Obe série v podstate mali svojich favoritov a to sa aj potvrdilo. Poprad síce v domácom dvojzápase jeden zápas prehral, lenže v treťom dueli to zlomil, kedy pod Urpínom uspel 1:0 po predĺžení. Následne si vybojoval postupový mečbal a všetko ukončil doma vysokým víťazstvom 7:1.

Prečítajte si aj

Bratislava má jeden zápas na prekonanie rekordu, ktorý držia Michalovce

Favoritom proti Nitre bola aj Dukla Trenčín, ktorá takisto predviedla pomerne pohodlnú jazdu. Tiež to bolo s jednou stratou a to v treťom stretnutí. Najskôr doma dvakrát vyhrala, vždy o štyri góly, následne prehrala 2:5, no z Nitry doviezla postupovú možnosť po výsledku 7:3 a doma to rozhodla.

Vo finále teda na seba narazili papierovo najlepšie tímy Extraligy juniorov. Ešte predtým si hráči HC ´05 Banská Bystrica v dvojzápase s Nitrou zabezpečili bronzové medaily. Následne sme sa mohli sústrediť už len na dva najlepšie tímy. Domáce prostredie pritom nehralo žiadnu rolu. Začínalo sa v Poprad, odkiaľ si Trenčín odviezol výhru 5:4 a 3:2. Pod hradom Matúša Čáka zase triumfoval 4:2 a 4:3 Poprad, ktorý to chcel zlomiť, avšak znova uspeli hostia, Dukla vyhrala 6:4. V šiestom stretnutí sa prvýkrát potvrdila výhoda domáceho prostredia, čiže Trenčín po výsledku 3:1 oslavoval majstrovský titul.

Pozrite si aj

VIDEO Fantastický gól mladíka Banskej Bystrice v nájazdoch, takto poslal svoj tím do semifinále
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články