Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan Bratislava dnes spoznal nového trénera

KHL
KHL: Slovan povedie do konca sezóny Fín Petri Matikainen.
Zdroj:
Zdieľajte:

Novým trénerom hokejistov Slovana Bratislava sa stal Fín Petri Matikainen. Štyridsaťsedemročný kouč sa dohodol s vedením slovenského účastníka KHL na zmluve do konca sezóny, obe strany ju spečatia podpisom v utorok večer. Matikainen bude šéfovať striedačke Slovana už v stredajšom súboji proti Medveščaku Záhreb. Informoval oficiálny facebookový profil "belasých".

Matikainen nahradil v pozícii hlavného kormidelníka Rostislava Čadu, ktorý v piatok požiadal vedenie klubu o uvoľnenie z funkcie. V sobotňajšom domácom stretnutí tak viedol mužstvo Vladimír Országh s asistentom Jánom Lipianskym. Slovan podľahol CSKA Moskva 1:4.

Čada trénoval bratislavský klub od jari 2012. Na striedačke stál v 118 stretnutiach KHL, z toho až v 112 v základnej časti. Štyri duely absolvoval s tímom v rámci štvrťfinále play off Západnej konferencie pri jeho prvej sezóne v KHL. Tento ročník odštartoval tromi víťazstvami v rade - vyhral nad Medveščakom Záhreb (5:2), na ľade obhajcu Gagarinovho pohára Metallurgu Magnitogorsk (3:2) a v Jekaterinburgu (3:1). Následne však prišli tri prehry, z toho dve pred svojimi fanúšikmi proti Torpedu Nižnij Novgorod (2:3 sn) a Severstaľu Čerepovec (0:3). Práve po tomto dueli požiadal o uvoľnenie.

Matikainen odštartoval svoju trénerskú kariéru na striedačke juniorského tímu Pelicans Lahti v roku 2003, zároveň pôsobil ako asistent aj pri reprezentačnom výbere do 20 rokov. Rovnakú funkciu zastával dva roky pri tíme Espoo Blues v najvyššej domácej súťaži, od sezóny 2007/2008 sa stal následne jeho hlavným kormidelníkom. V roku 2010 pôsobil aj pri národnom tíme Suomi ako asistent a na šampionáte o rok neskôr, ktorý sa konal v Bratislave a Košiciach, získal s výberom Fínska zlatú medailu. Po ročnom angažmáne v IFK Helsinki viedol dva roky Avangard Omsk v KHL, uplynulú sezónu však dokončil ako tréner rakúskeho Graz 99ers v nadnárodnej EBEL lige. V najvyššej fínskej súťaži sa stal dvakrát trénerom roka, a to v ročníkoch 2007/2008 a 2010/2011, keď doviedol Espoo Blues až do finále play off.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články