Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Laco nadšený zo svojej pozície v novom klube

KHL
Vydarený vstup do sezóny prežíva v drese Barysu Astana slovenský hokejový brankár Ján Laco.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Po úvodných deviatich zápasoch základnej časti KHL je kazašský tím, ktorého je Laco brankárskou jednotkou, na štvrtom mieste Východnej konferencie. Slovenský reprezentant vychytal štyri víťazstvá, z toho v dvoch stretnutiach neinkasoval ani gól a medzi brankármi je v tomto ukazovateli spoločne so Stanislavom Galimovom z CSKA Moskva a Vasilijom Košečkinom z Magnitogorska na delenom prvom mieste v celej KHL. "Teší ma, že som prežil takýto vstup do sezóny," povedal Ján Laco pre hockeyslovakia.sk.

Do Astany prišiel Laco len pred začiatkom sezóny po tom, ako KHL oznámila, že Donbass Doneck nebude štartovať v tomto ročníku pre napätú situáciu na Ukrajine. Slovenský brankár tak nútene zmenil klub a v ňom sa stretol s trénerom Andrejom Nazarovom, ktorý ho viedol už v Donecku. "Minulý rok som pod ním veľa nechytal, túto sezónu sa to ale otočilo. Andrej je známy tým, že sa spolieha v podstate na rovnakú zostavu a príliš s ňou nemieša. To isté sa týka aj brankárskeho postu. Brankárovi, ktorý chytáva, dáva pocítiť, že je preňho jednotka a dôveruje mu. Vyšlo to teraz na mňa a ja sa len snažím v každom zápase odviesť čo najlepší výkon. Som spokojný s tým, aký priestor dostávam a naša hra sa lepší od zápasu k zápasu. Škoda dvoch prehier vo Vladivostoku," pokračoval Laco, ktorý je s úspešnosťou zásahov 94,2 percenta na štvrtom mieste medzi ligovými brankármi.

Sériu troch prehier ukončili hráči Barysu v nedeľu na domácom ľade s Novokuzneckom, ktorý zdolali 1:0 po predĺžení. "Bolo to moje druhé čisté konto v ročníku. Obrancovia mi pomáhali ako sa len dalo, a tak im za to patrí moja vďaka. Celkovo som s prechodom do Astany veľmi spokojný a na nové prostredie som si zvykol. Máme ambiciózny tím a verím, že v tabuľke budeme ešte stúpať. Najdôležitejší je vždy najbližší duel, ktorý treba vyhrať. Teraz nás čaká v stredu Lokomotiv Jaroslavľ a o dva dni na to Dinamo Moskva, takže máme náročných súperov," pridal odchovanec Liptovského Mikuláša.

Počas uplynulého "tripu" na ľade Vladivostoku pribudla k sedemročnej dcérke Linde malá Lori. "Manželka Mirka ju priviedla na svet 17. septembra. Mrzelo ma, že som nemohol byť pri pôrode, ale zápasový kolotoč bol neúprosný. Po októbrovom zápase v Petrohrade budeme mať päťdňové voľno, a tak od Nevy poletím rovno za rodinkou na Slovensko," dodal reprezentačný brankár.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články