Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Banskej Bystrici sa cítim ako doma, hovorí Maione. Cez prestávku strelil svoj prvý gól v sezóne

BANSKÁ BYSTRICA - Kanadský obranca Mathew Maione ostal po sezóne 2016/17 v srdciach fanúšikov HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Tí ho fantasticky privítali v nedeľu pred zápasom proti Dukle Trenčín.
Zdroj: 22689
Zdieľajte:

29-ročný bek priletel v sobotu z Rigy do Popradu, odkiaľ sa presunul pod Urpín. V stredoslovenskom meste strávi niekoľko dní. Pozrie si ešte utorkový zápas so Slovanom, priestor využije napríklad na stretnutia sa priateľmi a v stredu odlieta späť do Rigy, kde bude pokračovať v rehabilitácii zraneného kolena: "V Banskej Bystrici sa cítim ako doma. Milujem to tu. Mám tu veľa kamarátov. Keď sa mi s touto možnosťou prísť na pár dní ozval Július Koval, tak som bol nadšený. Fanúšikovia ma prijali výborne, za čo im ďakujem," hovorí pre hokejovysvet.sk Maione.

Pozrite si aj

VIDEO Parádna kombinácia Banskej Bystrice, na konci bol Mlynarovič

Nápad prísť späť na Slovensko sa upiekol v januári, kedy bol Július Koval v hlavnom meste Lotyšska: "Ja som bol už vtedy zranený, takže mi navrhol, aby som prišiel a ja som samozrejme súhlasil. Videl som mesto, stretol som bývalých spoluhráčov," ozrejmuje. Okamžite si zaspomínal na majstrovský titul zo sezóny 2016/17: "Mám veľa spomienok na celý rok. Hral som tu jednu sezónu, vyhrali sme titul, vytvoril som si množstvo kamarátov. Bol to môj prvý rok v Európe."

Maione si veľmi vážil aj obrovský potlesk od fanúšikov. Ešte pred štartom stretnutia prišiel na ľad za tónov pesničky "Ho hey", ktorú zahral s gitarou v ruke na pódiu pri oslavách titulu, poskytol krátky rozhovor a vhodil čestné buly: "Stále sa cítim poctený, že ma ľudia takto privítali. Navyše, sú to už tri roky, čo som hrával za Banskú Bystricu," povedal pre náš web.

Cez druhú prestávku sa zúčastnil aj tradičnej streleckej súťaže, kedy musel pukom trafiť malý otvor v strede bránky. Na regulárne tri pokusy sa mu to nepodarilo, ale trafil sa štvrtým pukom: "Bol to bohužiaľ môj prvý gól sezóny," dodal vysmiaty Mathew Maione. Pred zápasom mal navyše v reštaurácii pri zimnom štadióne vlastnú autogramiádu a dostal aj zlatý dres HC ´05.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články