Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Brejčák prekonal negatívny rekord Banskej Bystrice: Jeho faul rozhodol zápas, zhodujú sa aktéri

ZVOLEN - Pre Banskú Bystricu začalo utorkové derby veľmi dobre, keďže rýchlo viedla 2:0, lenže Zvolen ešte do konca tretiny vyrovnal.
Zdroj: 34173
Zdieľajte:

"Po našom druhom góle to bolo dobré, ale druhý vyrovnávajúci zásah súpera bol frustrujúci, pretože dal momentum na zvolenskú stranu," hovoril Dan Ceman. V druhej časti hry fauloval Ján Brejčák útočník Patrika Marcineka, za čo dostal trest 5+DKZ. Počas piatich minút sa dvakrát trafil Garrett Thompson a postaral sa o kľúčový zlom zápasu: "Rozhodcovia mali čo robiť, riešili dva góly. Jeden uznali nám a jeden Bystrici. Zápas rozhodol faul na Patrika Marcineka a následná päťminútová presilovka, v ktorej sme dali dva góly. To zlomilo zápas," tvrdil Roman Petrík.

Prečítajte si aj

Aspoň sme získali naspäť body, ktoré sme stratili proti Detve, smial sa Petrík. Švarný mu už prišiel na meno

Tréner Banskej Bystrice, ktorým je Dan Ceman, tiež ponúkol svoje stanovisko: "Už predtým sa osekávali. V tom súboji išli okolo seba a narazili do seba. Nemyslím si, že to malo byť na päť minút a navyše DKZ. Každopádne, bol to jeden z najdôležitejších momentov zápasu," nechal sa počuť Kanaďan: "Je potrebné sa takýmto veciam vyvarovať, pretože oslabenia nám uberali sily," doplnil útočník hostí Dávid Šoltés.

Obranca Ján Brejčák má v tejto sezóne na konte už 159 trestných minút, viac ich nemal v jednej základnej časti v rámci Banskej Bystrici nikto. Doteraz bol najvyšším zápisom číslo 148, ktoré "vlastní" Lukáš Bambúch zo sezóny 2009/2010. Viac trestných minút ako Brejčák v celej Tipsport lige má len trio Konsta Mesikämmen, Judd Blackwater a Jozef Sládok.

"Začali sme veľmi dobre, dali sme dva rýchle góly, ale škoda záveru prvej tretiny, kedy sme dvakrát inkasovali. Keby sme to tam udržala, tak máme väčšiu šancu vyhrať," uvedomoval si Šoltés: "Treba sa z toho poučiť, zápasy v nadstavbe budú dôležitejšie."

"Toto derby malo veľmi blízko k play-off zápasu. Boli góly, nejaké šarvátky, hity aj napätie na konci. Takže dobrý zápas, z našej strany o niečo lepší, hrali sme proti kvalitnému súperovi, na ktorého sme sa dobre pripravili. Body sú dôležité, ale ešte máme veľa práce pred sebou," dodal Ivan Švarný, obranca HKM Zvolen.

Prečítajte si aj

Podkonický priniesol novinky o zranených hráčoch, poprehadzovaná zostava Cemana nezmiatla
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články