Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hattrick Chovana pri výhre Košíc, súboj Dukiel pre Michalovce

KOŠICE - Hokejisti HC Košice zvíťazili v zápase 50. kola Tipsport ligy nad MAC Újbuda 5:1. Útočník domácich Michal Chovan si v zápase pripísal hetrik a jednu asistenciu, pre košického brankára Stanislava Škorváneka to bolo 2. čisté konto v sezóne.
Zdroj: 32662
Zdieľajte:

HC Košice - MAC Újbuda 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Góly: 13. Chovan (Haščák), 20. Chovan (Koch), 48. Haščák (Chovan), 53. Chovan (Haščák, Rapáč), 54. Skokan (Faith, Růžička) - 56. Bodó (Br. Orbán, Terbócs). Rozhodovali: Orolin, Kókai - Kis-Király (obaja Maď.), Šoltés, vylúčení 3:10 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 5649 divákov.

HC Košice: Škorvánek - Pavlin, Repe, Čížek, Růžička, Michalčin, Koch, Zeleňák - Rapáč, Chovan, Haščák - Rom. Faith, Skokan, Sukeľ - Květoň, Bortňák, Klhůfek - Milý, Eliáš, Suja

MAC Újbuda: Bernard - Garát, Macaulay, Carlisle, Bl. Orbán, Busenius, Bugár - Br. Orbán, Terbócs, Bodó - Klempa, Stretch, Sofron - Kreisz, Majoross, Szigeti - Szücs, K. Nagy, Löczi

Domáci nastúpili v špeciálnych dresoch, keďže zápas bol venovaný príslušníkom ozbrojených zložiek. Lepší vstup doň mali práve "oceliari," ktorí sa často usadili pred brankárom Bernardom. Hostia nevyužili presilovku v 11. minúte a krátko po nej pykali. Košičanom sa vydaril protiútok, v ktorom Chovan prestrelil brankára Bernarda pokusom spoza obrancu - 1:0. Ani potom neutíchla aktivita domácich, ktorí do prvej prestávky pridali ďalší gól. Opäť skóroval Chovan, keď po strele Kocha ukončil obliehanie bránky hostí - 2:0.

Aj druhá tretina bola herne v réžii Košičanov. Hralo sa najmä pred Bernardom, hostia hrozili najmä z brejkov. Chybu Košičanov nepotrestal Terbócs, na opačnej strane vo viacerých šanciach zlyhali Faith, Chovan či Haščák. Aj preto sa druhá časť skončila bez gólov.

Hostia sa ani v 3. tretine nevedeli dostať do súvislejšieho tlaku a pred brankárom Škorvánekom sa vyskytovali len sporadicky. V 46. minúte bolo po obojstrannom vylúčení viac priestoru na ľade a Košičania to využili na tretí gól. Chovan v rýchlom protiútoku ideálne našiel Haščáka, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal - 3:0. V 53. minúte Chovan skompletizoval hetrik, keď dorážkou ukončil presilovkové obstrelovanie Bernardovej bránky. Krátko na to boli domáci opäť v početnej výhode a v nej Skokan vymietol pravý horný roh bránky hostí - 5:0. Gólovú bodku za stretnutím dal v 56. minúte Bodó, ktorý obral brankára Škorváneka o 2. čisté konto v sezóne.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Góly: 35. Ventelä (Safaralejev, Török), 42. Bdžoch (Giľák), 49. Giľák (Török) - 5. Mikyska (Špirko). Rozhodovali: Adamec, Valch - Durmis, Jobbágy, vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Vorobiov 5+DKZ za vrazenie na mantinel, Kolba 10 min za nešportové správanie - Alderson 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3670 divákov.

Michalovce: Surák – Ventelä, Pukka, Kolba, Vorobjev, Mesikämmen, Ťavoda, Bdžoch, Zekucia - Spilar, Lalancette, Phillips – Mašlonka, Galamboš, Giľák - Török, Linet, Safaralejev - Hvila, Šimun, Borov

Trenčín: M. Tomek – Brodeur, McCormack, Kajínek, Štach, Sládok, T. Bokroš, Stacha – Špirko, Mikyska, Alderson – M. Hecl, Paukovček, Sádecký – Sojčík, J. Švec, Michal Hlinka – Blaško, Ferényi, Rajnoha

Domáci nezačali dobre, už po troch minútach Vorobiov nešetrene vrazil Sojčíka na mantinel a dostal päťminútový trest plus do konca zápasu. Hostia jeho faul potrestali, keď v 5. minúte Mikyska otvoril skóre. Dukla mohla ešte v prvej tretine zvýšiť náskok, ale spolupráca Aldersona so Špirkom v oslabení nepriniesla úžitok.

Hostia boli blízko k vyrovnaniu v 31. minúte, ale Török trafil iba do žŕdky a vzápätí nepochodil pred Tomekom ani Hvila. Michalovčanov to nemuselo mrzieť, už o tri minúty neskôr potešil domácich fanúšikov Ventelä - 1:1.

Záverečná časť hry vyšla lepšie Zemplínčanom. Po 64 sekundách vystrelil od modrej Bdžoch, zaskočil Tomeka a poslal do vedenia Michalovce. Tie pridali aj poistku, v 49. minúte stanovil konečný výsledok Giľák.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články