Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen rokuje s brankárom aj niekoľkými útočníkmi, do tabuľky si pripíše dva body za kontumáciu zápasu s Nitrou

ZVOLEN - Na strednom Slovensku v tíme HKM Zvolen sa toho deje naozaj veľmi veľa. Do konca prestupového obdobia sa ešte okrem iného dajú očakávať nové posily.
Zdroj: 33784
Zdieľajte:

Do tímu pribudli obrancovia Mário Kurali a Marcel Petran z Liptovského Mikuláša. Útočník Peter Zuzin ešte po príchode z Detvy zmluvu nepodpísal. Pod Pustý hrad by mal prísť aj Ján Sýkora: "Viem, že som sa nedávno vyjadril, že brankára už nehľadáme. Môže však prísť zranenie aj na tomto poste a v takom prípade je dôležité mať tretieho brankára. Je teda možné, že ešte jeden príde. Riešime ešte niekoľkých útočníkov. Jedným z nich je Ján Sýkora, ktorého dlhodobé zranenie sa však ukazuje byť vážnejšie, než sme predpokladali. Momentálne je to teda otázne, má absolvovať ešte nejake vyšetrenia. Čakáme na potvrdenie transferu Petra Zuzina, okrem toho máme záujem ešte o jedného útočníka. Predtým nám nevyšiel príchod dvoch zahraničných útočníkov, ktorí nakoniec išli do českej extraligy," otvorene hovorí pre klubový web tréner Andrej Podkonický.

Prečítajte si aj

Podcast #2: Juraj Mikúš

Ten vysvetlil aj to, prečo z tímu odišiel Rastislav Špirko: "Príliš nad tým nepremýšľam. Je to skrátka hokej a biznis, takéto veci sa stávajú. Veľmi chcel vyhrať titul a chcel ho vyhrať vo Zvolene. Nebolo to ľahké rozhodnutie ani pre nás trénerov. Musíme však ísť ďalej a prejeme mu všetko najlepšie v ďalšej kariére. Možno ďalšiu sezónu tu bude znova. Sú však veci, ktoré by mali ostať v kabíne a my nechceme Rasťovi nijakým spôsobom škodiť. Jediná vec, ktorú môžem povedať je, že mu nevyhovoval systém, ktorý hráme. Nie je vôbec pravda, ako niektorí tvrdia, že by v poslednom zápase odmietol hrať, pretože mal byť v štvrtom útoku. On sám povedal, že bude aj sedieť na striedačke ako trinásty útočník. Nenasadiť ho do zápasu bolo naše rozhodnutie," nechal sa počuť.

HKM bude môcť v závere základnej časti ťažiť aj z ďalšej skutočnosti, že do tabuľky mu pribudnú dva body. Pre neoprávnený štart hráčov Nitry bol duel z decembra kontumovaný v prospech Zvolena. Ten teda predbehne štvrtý Poprad: "Určite chceme byť v prvej štvorke. K tomu by nám malo pomôcť aj pripísanie dvoch bodov zo zápasu s Nitrou, ktorý riešila DK SZĽH. Vďaka nim by sme sa mali posunúť pred Poprad, oproti ktorému máme ešte zápas k dobru. Vždy je lepšie začínať v domácom prostredí, no či budeme hrať doma, alebo vonku, tlak je stále rovnaký," dodal Andrej Podkonický.

Prečítajte si aj

Nové Zámky posilnil zámorský obranca
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články