Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Minnesota a Pittsburgh si vymenili trápiace sa hviezdy

PITTSBURGH - Americký hokejista Jason Zucker prvýkrát v NHL zmenil dres. Vedenie Minnesoty Wild ho poslalo do Pittsburghu Penguins výmenou za iného útočníka Alexa Galchenyuka, nádejného obrancu Calena Addisona a voľbu v 1. kole draftu.
Zdroj: 33660
Zdieľajte:

O Zuckerovom príchode do Pittsburghu sa hovorilo už dlhší čas. Penguins ho chceli získať z Minnesoty už vlani výmenou za Phila Kessela, ten však vtedy chystaný trejd zablokoval a zamieril napokon do Arizony. Zucker si v tomto ročníku pripísal v 45 zápasoch 29 bodov za 14 gólov a 15 asistencií. Pre Penguins je vítanou posilou pred play off. "Je hráčom do prvých dvoch útokov, skvele korčuluje, mal by pasovať do nášho herného štýlu. Má dobrú strelu, výborne narába s pukom, je komplexný hokejista," povedal na adresu 28-ročného krídelníka generálny manažér "tučniakov" Jim Rutherford.

Zucker si na nové pôsobisko berie aj svoju zmluvu, ktorá okrem tejto platí i ďalšie tri sezóny a zaručuje mu priemerný ročný plat 5,5 milióna dolárov. V Pittsburghu by mal pomôcť zaplátať dieru na ľavom krídle, ktorá vznikla po zranení Jakea Guentzela.

Galchenyuk sa bude snažiť v Minnesote reštartovať svoju kariéru. Tá sa sľubne odvíjala v Montreale, no potom na nových pôsobiskách v Arizone a Pittsburghu začala postupne vädnúť. Dvadsaťpäťročný útočník nazbieral v prebiehajúcej sezóne v drese Penguins päť gólov a 12 asistencií v 45 dueloch. Kontrakt s priemerným ročným zárobkom 4,9 mil. dolárov mu vyprší po tejto sezóne, v lete by sa mohol stať neobmedzeným voľným hráčom.

Voľba v 1. kole draftu, ktorú Minnesota získala vo výmene, bude platiť na rok 2020, ak sa Penguins v tomto ročníku prebojujú do play off. Ak do vyraďovacej časti nepostúpia, presunie sa voľba do budúceho roka. Informáciu priniesol web NHL.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články