Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ohlasy Slovákov na výhru: Podali sme najlepší výkon v sezóne, hovorí Ramsay, Šatan vyzdvihol kolektív

POPRAD - Slovenskí hokejisti zvíťazili v druhom zápase Kaufland Cupu nad Olympijským tímom Ruska 2:1 a obhájili vlaňajšie prvenstvo. O góly domáceho tímu sa postarali Marek Ďaloga a Michal Chovan, za ruský tím znížil v 3. tretine Sorkin.
Zdroj: 34013
Zdieľajte:

Craig Ramsay, tréner SR: "Hrali sme ako tím. Hráči bojovali jeden za druhého. Myslím si, že to bol náš najlepší zápas v sezóne. Na striedačke sme veľa komunikovali a na ľade sme robili správne aj najmenšie detaily. Vyhrali sme domáci turnaj, pred vlastnými fanúšikmi sme zvíťazili v oboch zápasoch, takže môžeme byť spokojní. Dnes bolo dôležité, že sme od začiatku zápasu hrali aktívne. Neskôr sa vyskytlo niekoľko chýb, ale celkovo hráči dodržiavali systém."

Prečítajte si aj

Nový rebríček draftu do NHL 2020 je pre Slovákov priaznivý: Mladý útočník bude vybraný už v prvom kole

Miroslav Šatan, generálny manažér SR: "Myslím si, že to bol z našej strany dobrý výkon, výsledok tiež, takže naše hodnotenie môže byť pozitívne. Hráči bojovali, dodržali veci, ktoré od nich tréneri chceli. Celkovo vládne spokojnosť z pohľadu trénerov a aj mňa, keďže sme vyhrali turnaj. Vládol tímový duch, hráči bojovali a zaslúžili si tento triumf."

Dominik Graňák, obranca, kapitán SR: "Bol to z našej strany lepší zápas ako proti Bielorusku. Najmä prvá tretina sa mi veľmi páčila. V nej sme boli aktívni, vytvárali sme si šance a dali sme aj góly. V druhej sa obraz hry zmenil, Rusi nás viackrát zavreli v pásme. V tretej sme už hrali lepšie, pozornejšie. Celkovo môžem povedať, že ten výsledok berieme."

Marek Ďaloga, obranca SR: "Obhájili sme prvenstvo, ale boli aj pasáže, v ktorých sme nehrali to, čo sme mali. Z toho sa musíme poučiť a hrať celých 60 minút. V prvej tretine sme položili základ víťazstva. Potom to u nás viackrát "horelo," ale napokon sme to dokázali zvládnuť. Zápasy proti Bielorusku a Rusku boli podobné, na ten druhý sme boli asi lepšie pripravení."

Peter Čerešňák, obranca SR: "Prvá tretina bola od nás veľmi dobrá. Rusi potom prevzali iniciatívu, ale to sme očakávali. Trochu sme sa stiahli k nám do pásma a hrali sme účelne tak, aby sme vyhrali. Oba zápasy sme hrali dobre, vyhrali sme ich, takže môžeme byť spokojní. Myslím si, že aj naše sebavedomie môže ísť hore."

Prečítajte si aj

Slovensko porazilo Rusko a obhájilo víťazstvo na Kaufland Cupe
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články